Ryskt mot svenskt i Trimmat 4WD

Nikolay Gryazin mot Mattias Adielsson. Det är den troliga fighten om totalsegern på lördag i Rally Askersund. Men det finns ytterligare förare med segerambitioner.

Elva förare är anmälda i Trimmat 4WD när Svenskt Mästerskap i Rally rullar vidare med Rally Askersund. Upplägget med tio mil på en dag har fått ryssen Nikolay Gryazin att lasta sin Skoda Fabia R5 i den 17 meter långa servicebussen och dra till Sverige.
– Visst känner jag till Gryazin, och det blir ingen lätt motståndare. Jättekul att han kommer, även om det är fler jag måste se upp med, säger göteborgaren Mattias Adielsson.
Svensken gjorde sitt yttersta för att hänga med Fredrik Åhlin i South Swedish Rally, men fick ge upp efter att ha nuddat en sten i vägkanten.
– Det är klart att vi vill ha revansch och går för seger på lördag, säger Mattias.

Tillbaka på svensk mark är stockholmaren Lars Stugemo, också han i en Skoda Fabia R5, efter att ha tävlat internationellt ett tag.
– Ska bli riktigt kul med SM igen, konstaterar han.
Efter tre guld satsade även Jacob Jansson utomlands den här säsongen, men nu återvänder han.
– Askersund ligger jättebra till geografiskt, fast min gamla Mitsubishi är så långt från en R5:a man kan komma, så jag ska inte att ha en chans, säger Jacob.

Troligare är att trion Johan Holmberg,  Martin Berglund och Thomas Thunström vill vara med i slutfighten. Martin var tvåa senast i SSR, endast fyra hundradelar före Johan.
Även den marginalen räknas, det gäller bara att ha den på sin sida när de tio milen är körda i högsta tempo.

Två förare i Trimmat 4WD har valt Rally Askersund till sin jokertävling: Jacob Jansson och Fredrik Alsdal.

Bildtext:
Mattias Adielsson bär favoritskapet i Rally Askersund, även om ryssen Nikolay Gryazin är här för att vinna han också. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *