Säkra segrar i Trimmat

I Gävle vann de med två minuter. Nu blev det tre minuter. P-G Andersson och Emil Axelsson gör sannerligen livet surt för konkurrenterna. Liksom Söderqvistarna i tvåhjulsdrivet.

Per Björnson, samlare av SM-guld i crosskart, hade ordnat någon form av vadslagning hemma i Årjäng: Skulle P-G kunna vinna med tre minuter den här gången?
– Då fick vi ladda lite extra på de två sista sträckorna. Där gick det undan och det gjorde vår dag, säger P-G.
Redan långt innan Husås hade han slagit fast att det är en av de bästa sträckor som finns i Sverige. En tremilare han vann med 52,9 sekunder.

När Jerker Axelsson inte startade om på lördagen, låg vägen öppen för Mats Jonsson och Johnny Johansson. Inledningsvis såg det ut att bli de eller Niklas Hägg/Christer Carlsson, men också de parkerade i snömassorna.
Vilket inte Mats gjorde.
– En fantastiskt fin tävling och vi har inte haft några problem. Annat då än att P-G bestämt sig för att göra comeback, skämtade Mats som var tvåa på Husås.
Trea där, och även totalt, var Martin Berglund/Joakim Gevert. De kom inte riktigt igång som de tänkt sig, men spottade upp sig andra dagen. Låg fyra när Thomas Thunström och Jörgen Lindahl fick parkera med motorproblem och då blev det pallen.
Fyra Bodens duo Michael Wikström och Lennart Nilsson. Med den nya drömbilen ville de testa SM.
– Vi är helnöjda med allt! Det har varit ett par fina dagar här i Östersund, säger Michael.
I tabellen drog P-G/Emil ifrån med 53 poäng, med Martin/Joakim och Mats/Johnny på delad silverplats. De har 28 poäng vardera.

I Trimmat 2WD satte Kristian Johansson och Fredrik Livh press på bröderna Söderqvist. Men som vanligt svarade de starkt direkt på lördagsmorgonen.
– Det irriterar mig att de tog tio där. Jag visste ju att han skulle göra ett ryck och borde ha svarat bättre, säger Kristian.
Som ändå var supernöjd. Efter att mekanikerna hade renoverat motorn natten innan start, kom de nu äntligen till Husås som de annars alltid missat.
– Vilken sträcka! Och med allt strul innan är jag jättenöjd. Men jag måste vinna över Tobias om det ska bli något guld, fortsätter Kristian.
Söderqvistarna leder SM med 54 poäng, fjorton före Kristian/Fredrik. Andreas Sjölander tog sista powerstage-pinnen, så trots en tidig dikesvisit håller han och Sofie Lundmark bronsplatsen efter vintersäsongen.
Men trea i Östersund var Patrik Flodin/Göran Bergsten. De hade lånat Ola Axelssons 940 och dundrade fram som jehun.
– En riktig värsting som är hur kul som helst att köra. Den gick bara på tre på sista men vi hängde med skapligt ändå, säger Patrik.

Bröderna från Årsunda gjorde ett ryck även på sista.
– På tre mil är inte tolv-tretton sekunder mycket om du sitter och slappnar av, så vi körde med fullt pådrag. Sedan misstänkte jag att Kristian skulle ta i på sexan, så vi försökte hålla emot och lyckades med det, säger Tobias.
Vilket vinterkanonen – han körde många småtävlingar på snö hemikring som ung – och lärde sig tekniken.
– Men Kristian åkte fort så jag är jätteglad över vinsten, fortsätter Tobias.
Fyra i klassen Johan Green från Hässleholm. I Gävle var han och Mats Jönsjö åtta. Femma den finska gästföraren Jari Valtaala.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *