Samuel siktar på silvermedalj

Sju förare till start i Otrimmat 2WD. Det kan behövas om någon teoretiskt ska kunna snuva Jonas Bodin och Madelene Buskas på guldmedaljen.

Närmast poängmässigt är Samuel Gustavsson. Valdemarsviks-föraren, som bor i Norrköping, har 38 poäng efter sin andraplats i South Swedish Rally och jokern som gav 18 poäng i Rally Askersund.
– Det blir första gången nu som jag tävlar i Skåne, så det är spännande bara det, säger Samuel och fortsätter:
– Planen är inte att slå Bodin, utan att se till att plocka så mycket poäng att de bakom inte kommer ifatt poängmässigt.

Dessvärre stod Samuel över vintertävlingarna, och det gjorde att Jonas Bodin fick med sig maximala 37,5 poäng från Östersund – som ende startande. Där hade han också kryssat i jokerrutan.
Däremot rullade han lätt i Vännäs och hade därefter tekniska bekymmer och fann för gott att bryta. Den nollan räknar han bort och kan bara plussa på framöver.
I Vännäs tog istället Dan Thörnevall 27 poäng (tack vare jokern) och fyra på power stage. Trots att han bara kört den tävlingen är han fortfarande på bronsplats med 31 poäng. Det visar tyvärr hur klent intresset är för klassen.

Jonas/Madelene har 89,5 och bör säkra guldet i helgen om de bara tar sig tillbaka till Stortorget i Hässleholm.
– Min svaghet är att jag gärna tänker för mycket, istället för att bara köra! Därför ska vi se till att ha kul och gå för det i helgen. Är vi bara med till slutmålet borde det greja sig, säger Jonas.
För även om det är sju till start är det bara Samuel Gustavsson, Hörbys Andreas Andersson och Nyköpings Jonna Eson Brådhe som tagit poäng tidigare. Jonna fick dessutom tre från power stage i Askersund och ligger därmed sexa i tabellen. Med riklig poängskörd i Skåne kan både hon och Andreas nå åtminstone bronspeng, eftersom Thörnevall inte har för avsikt att komma till start.
Övriga tre som tänker sig till EC Snapphanerallyt är Kristianstads Hampus Larsson och Växjös Emrik Smedberg i varsin Honda Civic samt hemmaåkaren Jens Persson i en Renault Clio.
– Jag tror att Emrik kan bli svår i helgen. Honom får vi se upp med, avslutar Jonas.

Bildtext:
Den ende som kan hota Jonas Bodin om guldet i Otrimmat 2WD är Samuel Gustavsson, men han kör i första hand för att hålla tätt bakåt med sikte på en silvermedalj. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *