Sebastian – med en tiondel

Med en ynka tiondel lyckades Sebastian Johansson hålla undan för Elias Lundberg i JSM Otrimmat.

Spänningen var hög till sista metern i JSM Otrimmat när South Swedish Rally skulle avgöras.
– Den här gången hade vi verkligen tiden på vår sida, konstaterar Sebastian.
Då hade klockorna stannat och det som efter SS4 såg omöjligt ut hade Elias Lundberg nästan ätit ikapp. Utom den där ynka tiondelen då…
– Lite surt är det så klart att förlora med så lite. Å andra sidan känns det fint att ha lyckats hämta in så mycket och bli tvåa idag, säger Elias.
Inledningsvis var han den som satte hårt mot Steve Rökland, och talangen från Broddbo utanför Sala ledde efter SS3 med fem tiondelar. Efter punkteringen på SS4 var han i ett slag 53 sekunder efter och åtta i klassen.
Gotlänningen Sebastian övertog JSM-ledningen och höll den hela vägen.
– Bästa tänkbara tävling! Elias imponerar, men vi lyckades hålla undan och fick med oss en extra poäng också, säger Sebastian.

Elias var förstås kvickast på power stage, medan 2-poängaren gick till spurtande Petter Palmkvist. Han tappade lite under fredagen, men avslutade på bästa sätt och slutade sexa.
Alldeles tvärtom för Jari Liiten som sköt motorn på näst sista, och Erik Telehagen som fick bryta två gånger med tekniska bekymmer.

Trea i Otrimmat blev Dennis Rådström som tog sträcksegern på SS4. Fyra Viktor Karlsson, endast drygt åtta sekunder från pallplats. Med beröm godkänt!
Femma Daniel Röjsel, som försökte trampa genom golvet för att få bilen att gå lite fortare.
– Vi är nöjda, för bilen går inte fortare än så här och då kan vi inte göra mer, konstaterar Daniel.
– Och samarbetet med Mikael Johansson (sedan Nicklas Edvardsson gjort sig illa och tvingats avstå SSR) har fungerat jättebra. Det är redan bestämt att han åker med mig i Gävle, fortsätter Daniel.
Sebastian övertog SM-ledningen, men Daniel skuggar med bara en poäng mindre. Bronsplatsen håller Elias.
SM-debutanten Oscar Ljung följde sin plan och förutom viktig erfarenhet fick han också fyra poäng med sig för åttondeplatsen.

Bildtext:
Med absolut minsta möjliga marginal, en tiondel, gick segern i JSM Otrimmat till Sebastian Johansson och Timmy Berntsson. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *