Segern gav Emil ledningen

Juniorerna fortsätter att glänsa. Den här gången var Elias Lundberg och Emil Karlsson dagens vinnare.

Elias gjorde ett ryck direkt på morgonen som fick konkurrenterna i JSM Otrimmat att blekna.
– Planen var att göra en riktigt bra tid på första, och det gjorde vi, konstaterar Elias.
Efter punkteringen i Karlskrona och förlusten då med minsta möjliga marginal ville han ha sekunderna på sin sida den här gången. En ledning han höll från start till mål, med fem sträcksegrar varav de tre sista. Därmed tog han också maxpoäng på power stage.
Med en sträckseger och en jämn körning i övrigt slutade Sebastian Johansson på andra plats, 39 sekunder efter.
– Det var fullt med imma på rutan på avslutningen, så det var skönt att vi kunde hålla Röjsel bakom oss, säger Sebastian.
För även om Daniel Röjsel inte var helt nöjd med effekten i sin EcoBoost den här gången heller, var  den i alla fall bättre. Och en tredjeplats är en tredjeplats.
– Det gick bättre, men inte tillräckligt. Vi får fundera över sommaren på vad vi ska göra, säger Daniel.

Fyra blev Erik Telehagen. Han hittade inte riktigt rätta flytet, förrän mot slutet. Men då blev det å andra sidan två extra poäng från avslutningen.
Sista pw-poängen gick till Eddie Lundqvist, som beskrev sitt Rally Bilmetro som småstruligt men lärorikt. Han hade en redig fight med Kevin Jirvelius på slutet, och de lade sig på slutplaceringarna sju och åtta – med Eddie först.
Victor Karlsson körde in som femma, och kunde glädja sig åt att ha noterat sina första sträcksegrar på SS3 och 5. Sexa Petter Palmqvist. Anton Eriksson slutade nia och Jonna Eson Brådhe tia.
Återigen fick Jari Liiten en helg att snabbt lägga bakom sig. Inte nog med att han mekade till långt in på natten till fredagen, utan han avstå rekognoseringen för att fortsätta i garaget. Samtidigt som han var dunderförkyld.
När det väl var dags för start började bilen gå på tre – och ibland fyra – redan på SS1. Kamdrevet hade kuggat över. In till servicen igen, och omstart. Bara för att få samma fel igen!

I Trimmat höll Andreas Persson och Emil Karlsson spänningen vid liv in i det sista. Emil vaknade bäst och tog täten på SS1. 0,5 före Pontus Åhman, som i sin tur var 0,4 före Pontus Jakobsson. Andreas fyra, ”hela” 5,5 efter Emil. Redan här fick Mikael Wallon slänga in handduken med stora vibrationer i bakaxeln.
Nästa sträcka tog Andreas, 0,8 före Jakobsson som gick upp i ledning före Åhman, Karlsson och Persson. Fyra man inom fyra sekunder.
Dessvärre åker Pontus Jakobsson på att skaffa ny kaross till Corollan efter en rejäl rullning på SS3. Och med ny sträckseger för Andreas tog han hand om täten, följd av Emil.
Så fick Erik Brodin ge sig med motorbekymmer på SS4, och plötsligt var de bara fem kvar. Om fjärdeplatsen kämpade Pontus Lönnström och Markus Theorin, med ett konstant litet övertag för Lönnström. När sedan Åhman fick nya motorproblem knep Lönnström sista pallplatsen och sista pw-poängen tack vare att han var en tiondel före Markus på sista.
– Vi gjorde vad vi kunde och fick inte riktigt till det i vätan mot slutet, men roligt har det varit, säger Lönnström.
Theorin sinkades av att inte se någonting då Suzukin immade igen i spöregnet.

Inför sista och avslutande SS8 gick Emil upp i ledningen tillsammans med David Arhusiander. Då hade de tagit Andreas och hans bror Henrik med 9,9 på sjuan. Kilen med sina 6120 meter skulle bli avgörande. Skulle Andreas kunna ta in 3,6 sekunder med sin Clio mot Emils 940?
Nästan. Tre poäng extra till Torsbyföraren, men klassegern till Hälleforsaren som numera flyttat till Uppsala. 0.9 blev det i tidsdifferens.
– Både nöjd och besviken. Nöjd med dagen, och det går bättre och bättre i bilen. Men surt att vara så nära, suckar Andreas.
Tack vare sin forcering på sträcka sju och avslutande två extra poäng gick Emil och David upp i JSM-ledning med sin Volvo 940.
– Vi tog i så mycket vi kunde trots att det var halkigt och svårt. Så himla gott att det trillade in, säger Emil.

Bildtext:
Emil Karlsson vill väldigt gärna ta JSM-guld i Trimmat i år. En viktig bit i det pusslet var helgens klasseger tillsammans med David Arhusiander. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *