Simon Karlsson siktar på brons

Åtta startande och Pontus Lönnström ska bara skjutsa Richard Svensson över startrampen så är guldet deras i JSM Trimmat. Skulle de kamma noll, har Pontus Jakobsson chansen med full pott.

Lönnström är den ende i klassen som tagit poäng i varje deltävling. Det gör att han har en femteplats från Östersund att förbättra, för då rullade han på fredagskvällen men startade om och kom i mål.
– Hade vi fått poäng från power stage i SSR hade guldet varit klart, men nu måste jag över rampen i Linköping, konstaterar Lönnström.

För i det förtydligande som utskottet nyligen publicerades klargjordes att de tio startpoäng som delas ut i Linköping tillfaller föraren oavsett hur det går senare i själva finaltävlingen. Alltså, skulle Pontus Lönnström, eller någon annan för den delen, bryta på transporten ut till SS1 får vederbörande ändå behålla de tio poängen. Vilket gör att Nora-föraren hamnar på minst 149,5 poäng och det kan inte Pontus Jakobsson ta ifatt. Han kan som max ta 40 poäng i finalen, och slutar då på 140,5 poäng.
– Vi måste över rampen. Det är det som gäller i helgen för annars riskerar vi guldet. Sedan kan vi köra på som vanligt, fortsätter Lönnström.

Pontus Jakobsson är alltså den ende som kan hota Lönnström. Men det troliga är att han tar hand om silvermedaljen, för den har han ett ganska stadigt grepp om. Simon Karlsson, som ligger på bronsplats, är 24 poäng efter.
– Vi satsar på ett stabilt tempo för att ta brons i första hand. Så får vi se vad som händer runt oss under tävlingens gång, säger Simon.
Han var trea i Askersund och tvåa i Hässleholm.
– Ja den kurvan är ju bra, men vi rullade lätt nu i helgen i Hörby, fortsätter han.
Dessbättre blev det inga stora skador på Volvon, utan det inskränkte sig till ett par skärmar.
– Förra året fick vi bryta ESR med trasig bakaxel med två sträckor kvar att köra. Nu vill vi runt!

Det är fler som kan nå bronspengen. Simon Andersson har 14,5 poäng upp till sin namne med efternamnet Karlsson. Även femman, Markus Theorin, kan ta brons. Innan start är han 18,5 poäng efter Simon Karlsson.
Totalt är det åtta anmälda till JSM Trimmat. Ingen av de startande har kryssat i rutan för jokertävling.

Bildtext: Den som ligger bäst till för att ta bronspengen i JSM Trimmat är Simon Karlsson. I Hässleholm körde han strålande på Garnisonen och ledde efter fredagen. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *