Många sena till reccen

Rally Vännäs började för många med flera timmars totalt stopp på E4:an. Fortfarande är det sju ekipage som inte kommit till anmälan.

Vid sen middagstid igår kväll hade drygt halva startfältet anmält sig – dock i vissa fall endast av co-drivern. Men de fick ut handlingarna och kunde börja sitt jobb.
Nu vid 7-tiden, fredag morgon, saknades fortfarande sju i SM-fältet.
– Det var några heta känslor sent igår kväll, men tävlingsledningen rår inte heller på vädret. Det förstår nog alla i grunden, men det är klart att det är jobbigt när tävlingen börjar så här, säger förarkontakt Mats Helgesson.
Många satt fast i flera, flera timmar utefter E4:an runt Sundsvall och Timrå, och anlände först sent i natt till Vännäs.
– Halv fem på morgonen var jag framme. Inte riktigt vad jag tänkt mig, sa Thomas Thunström när avslutade frukosten lite senare än beräknat.
Han hade ändå ”tur”. För hjälp fanns att få i den stillastående kön på E4:an, så han kunde undvika den hotande bristen på bränsle i bilen.

Funktionärer från Vännäs MK har varit ute och plogat sträckorna i natt. Kvällens SS2 och SS3 kommer att plogas ytterligare en gång under dagen innan det är dags för ceremoniell start utanför Medborgarhuset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *