”Skönt att ha avgjort”

I helgen är det 6:e och sista deltävlingen i Rally-SM som ska köras i Linköping. För Jacob Jansson är det skönt att slippa köra utan någon press.

Jacob Jansson med co-drivern Stefan Gustavsson är så gott som klara mästare, de behöver bara rulla över startrampen så är guldmedaljen säkrad.
– Det är riktigt skönt att ha avgjort SM inför finalen och kunna köra utan någon press i Linköping till helgen, säger Jacob.

Deras plan är att gå ut hårt från start.
– Sedan hänger allt på hur vi ligger till efter världsmästarna när fredagen summeras. Är det läge att gå för tredjeplatsen totalt gör vi det. Men att bli fyra eller åtta totalt kan kvitta, anser Jacob.
– Det kan hända att jag tappar för mycket om det blir mörkt på fredagskvällen då vi startar en bit efter toppen i trimmat, men vi ska allt ge det en chans, menar Jacob.

East Sweden Rally börjar under fredagskvällen och fortsätter på lördag. Det startar med en publiksträcka inne i Linköping, för att sedan dra igång på allvar med en 2,2 mil lång sträcka i skymningen.
De tävlande går till nattvila efter tre sträckor och en 45 minuter lång service.

Lördagen startar också stenhårt med två sträckor på över två mil vardera och totalt 65km utan service. Efter totalt nio sträckor tas målflagg vid Appelskog bil för att sedan ha prisutdelning och SM gala på kvällen.

Källa: Pressrelease
Foto: Stefan Petterson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *