SM-åkare jagar medalj i Borås

Kristian Johansson och Elias Lundberg i 2WD, Daniel Röjsel, Bengt Abrahamsson, Tomas Bergman, Micheal Wikström och Mattias Adielsson i 4WD är alla SM-åkare. Idag kör de även SM-sprinten i Borås.

Kvalet till vinterns sprint i Söderhamn fanns också med i ”stora” SM-serien, det gör inte Borås. Vilket förstås inte hindrar att flera satsar på att ta en medalj så här i semestertider. Och vem minns inte vinterns stenhårda fight mellan Mattias Adielsson och Michael Wikström i 4WD? Där var varje tiondel viktig och guldet gick till Michael, ledsagad av Lennart Nilsson.
Nu är Mattias ute efter revansch.
– Jag kommer att gå för SM guld, inget snack om något annat. Jag har åkt ganska mycket med den här bilen (pappas Evo 7:a), så jag känner att jag kan utnyttja den till max, vilket kommer att behövas, säger Mattias i en pressrelease.

En tuff konkurrent blir Daniel Röjsel som gör en privat satsning i en Fiesta R5. Med den totalvann han LBC-Ruschen i Lima – första gången han satt i bilen.
– Det är ju ingen hemlighet att jag vill sitta i en fyrhjulsdriven bil på heltid inom en snar framtid. Jag ser detta som en investering och hoppas att det kan få ringar på vattnet. Vi har ju redan visat kapaciteten en gång i vintras men det skadar inte att försöka igen. Kostar mig dyra pengar men jag kan inte låta bli, det är ju så otroligt kul, skriver Daniel i sin release.
Bengt Abrahamsson vill förstås vara med och stjäla placeringar från alla andra där i Himlabacken. Liksom Tomas Bergman, som överraskade rejält genom att leda Rally Bilmetro i Gävle totalt inför lunchuppehållet.

Rallyklasserna är uppdelade i tvåhjulsdrivet och fyrhjulsdrivet. Trimmat och otrimmat tävlar mot varandra, liksom juniorer och seniorer. Av den anledningen har Elias Lundberg lånat en Volvo 940 Grupp H av Ola Axelsson, då han anser det svårt att hänga med uppför med en framhjulsdriven, motorsvag Peugeot.
– Det ska bli en otroligt rolig utmaning att få testa på att tävla i backe, något som är helt nytt för mig. Det är även ett perfekt tillfälle för mig att visa upp mig för vänner, familj och sammarbetspartners då tävlingen är TV-sänd, skriver Elias.
En annan SM-aktuell åkare som tar strid mot backspecialister som Oskar Sundell, Jimmy Holmkvist och Mikael Lundberg är Kristian Johansson. Med sin Golf och hemmabacke är det förstås läge för Kristian att ta hem en medalj till Kinds MK inför all publik och TV-kamerorna. I Norrköping slutade han precis utanför pallen.

SVT sänder hela tävlingen

Klockan 12:00 – 16:00 Kval på SVT Play
Klockan 16:00 -19:30 Finaler i SVT 1 och på SVT Play

Bildtext:
Mattias Adielsson lånade sin pappa Mats Mitsubishi Evo 7 till sprinten i Norrköping förra året. Då blev det brons, en halv sekund bakom Michael Wikström som i sin tur var tre sekunder bakom helt omöjlige P-G Andersson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *