SM-åkarna vässade formen i Norrköping

Foto: Joel Carlsson/JC Rallypics

Under söndagen arrangerades en tidtagen träning på Himmelstalund utanför Norrköping, ett av de första rallyarrangemangen att arrangeras i Sverige efter att coronapandemin drabbade världen. På plats fanns nästan 25 av Sveriges bästa rallyekipage, bland annat Mattias Adielsson i en som vann SM-premiären i Vännäs i klassen Trimmat 4WD.

Den tvåhjulsdrivna klassen var ett riktigt getingbo med totalt 15 förare till start. Bland annat flerfaldiga SM-medaljörerna Niklas Hägg, Emil Karlsson och Kristian Johansson. Men även Johan Green, Oskar Sundell, Johan Axelsson, Hampus Jakobsson med flera.

I topp bland de tvåhjulsdrivna bilarna hela dagen var Niklas Hägg i sin VW Golf kitcar. Niklas var snabbaste bil i klassen på tre av de fem vändorna som kördes över Himmelstalunds sprintsträcka, och Kristian Johansson var snabbast på de övriga två och blev näst bästa tvåhjulsdrivna bil.

Det har var en underbar dag, riktigt kul att vara igång igen. Allt har gått bra och bilen har funkat kanon. Vi fick satte på nya däck på slutet och fick till ett riktigt bra åk, säger Niklas Hägg.

Landslagsföraren Mattias Adielsson vann premiären av Rally-SM i vintras i stor stil, och är favorit till SM-guldet i Trimmat Fyrhjulsdrivet när SM återstartar efter sommaren i Hässleholm. Han var snabbast över samtliga åk i sin Skoda Fabia R5, som han delade med Kenny Stavbom som slutade tvåa bakom Adielsson.

Vi tar med en go känsla från idag till nästa SM-tävling. Vi ska köra lite test innan Hässleholm, sen är vi redo. Det känns fantastiskt att åka rally igen, säger Mattias Adielsson.

Imponerade gjorde även Kalle Gustafsson på tredjeplatsen. Knappt 20-åriga Gustafsson som normalt tävlar i Otrimmat 2WD med en Skoda Fabia R2 körde under söndagen sin pappas fyrhjulsdrivna Grupp N-Subaru och blev bästa fyrhjulsdrivna bil bakom Adielsson och Stavbom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *