SM-guld ger 15 000 kronor

15 000 kronor vardera till ekipagen som koras till svenska mästare, oavsett klass. Det, och mycket annat, står klart när reglerna för prispotten är klara.

Varje arrangör (utom SM-Sprinten) avsätter 500 kronor per startande i sin SM-deltävling till en prispott. Nu har föreningen MAS, Motorarrangörerna i Sverige, tagit beslut om hur pengarna ska fördelas, och grundtanken är att antalet priser i klassen avgörs av hur många startande det har varit sammanlagt under säsongen.
– Vi hade hoppats på fler startande, så klart. Det gör man väl alltid, men det faktum att vi inte kom upp i 70 ekipage per tävling i vintras påverkar prispotten, säger ordförande Lars Mattsson.

Det blir ändå en bra slant att fördela efter finalen i Uppsala. Varje guldekipage får 15 000 kronor.  I klass Trimmat 2WD får också silverduon 10 000 kronor, medan även bronsmedaljören i klasserna 3-6 premieras med 7 500 kronor.
Dessa priser är garanterade, men kan komma att graderas upp.
– Absolut! Det beror helt på det totala antalet startande i klassen under året, fortsätter Mattsson.
Förutom prispengarna till ovan nämnda medaljörer ska också ett antal priser på 5 000 kronor lottas ut. Även det antalet påverkas av hur många startande det är under året.
–Tidigare sa vi att det krävdes start i minst fem av deltävlingarna, men det beslutet ska vi nog ompröva så jag ber att få återkomma, säger Lars Mattsson.

Tack vare generösa samarbetspartners kommer ett antal presentkort att delas ut.
– Här har vi naturligtvis lyssnat till sponsorernas önskemål vad gäller pris till speciell klass, säger Mattsson.
Listan på presentkort är i dagsläget som följer:
Tractive Motorsport Transmission ett pris på 15 000 kr till vinnaren i klass 6, samt ett pris på 10000 kr till en som utses av Tractive.
GN Motorsport ett pris på 5 000 kr klass 5.
Rallyshop ett pris på 5 000 kr till klass 5.
Skruvat ett pris till varje klass på 5000 kr.

Prispottens fördelning i korthet:
1:a pris 15000 kr, 2:a pris 10000 kr, 3:e 7500 kr
Klass 1 Otrimmat 2WD  –  1 pris
Klass 2 Trimmat 2 WD  –  2 priser
Klass 3 – 6  –  3 priser

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *