Snapphane genom Jonatans ögon

Följ Snapphanerallyt genom Jonatan Johannessons ögon, startnummer 8 i JSM Trimmat.

”Snapphanerallyt skulle bli den 5e deltävlingen i årets rally SM. Huvudort för tävlingen var Hässleholm denna gång med start och mål på Stortorget och serviceplats på Hässleholmsgården. Reket började på fredagsmorgonen för att senare köra 2 specialsträckor på kvällen på Garnisoren (asfalt). Vi gick ut med startnummer 8 i den tuffa 2WD trimmat JSM klassen med 10 andra juniorer.

Dom 2 första sträckorna på fredagen började bra och vi kom in i det mer och mer. Asfalt är något speciellt att köra på som man behöver mycket träning på för att hänga med dom i toppen och kriga. Vi gick till nattvila som 6a i klassen, 12 sekunder upp till 3e platsen! Helt okej start!

På lördagen så var det grus som var underlaget, äntligen! 8 tuffa sträckor skulle genomföras och vi ville ta tillbaks så mycket tid som möjligt av det vi förlorade på asfalten. 3 sträckor skulle köras innan service.

Vi fick till ett bra flyt på alla dom 3 första sträckorna. Lösgruset ställde till det lite för att vi gick ut så pass tidigt men det var lika för alla i klassen! Vi lyckas knipa en placering och hoppar upp till en 5e plats i sammandraget. Men vi har en vilt jagande Emil Karlsson bakom oss och 11 sekunder upp till 3e platsen så det skulle bli tight!

Servicen gick bra och smärtfritt. Tankning, byte av däck och drivaxeldamask gjordes! Nu skulle dom 3 första sträckorna köras en andra gång innan service igen!

Vi får till 3 bra åk igen och hoppar upp till en 4e plats i totalen. 10 sekunder från andraplatsen. Så det skulle bli en spännande avslutning!

Servicen gick bra igen utan bekymmer.

Nu skulle det avgöras på 2 helt nya sträckor som ingen kört tidigare och en av sträckorna är den legendariska ’’Hovdala’’. Vi försöker plocka in tid men det går lite för ryckigt och yvigt. Kanske för mycket vilja? Vi tappar ner till en 5e plats tyvärr. Lite besviken på avslutningen men om man kollar i helhet på hela rallyt så är vi nöjda!

Vi ligger fortfarande på en 5e plats i SM tabellen men har chans på bronset om allting klaffar i de två avslutande tävlingarna, Linköping och Uppsala.

Tack alla som gör detta möjligt!!!”

Skrivet av Jonatan
Foto: JS Motorsport Photos

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *