Snopet slut för Micke och Ida

Det blev ett snopet slut för Sollebrunn Racing i South Swedish Rally. På transporten till SS8 lossnade en bult på Golfen och vänster framhjul låste sig emot karossen.

– Ja vi hörde strax innan hjulet vek undan att något skramlade till under bilen. Vi förstod ju snabbt vad det var när vi tittade på framvagnen, säger Mikael.
Trots intensivt letande efter vägen kunde de inte hitta bulten.
– En boende kom förbi erbjöd sig kolla efter en sådan hemma. Och visst löste han det efter att ha ”lånat” en bult ifrån sin Combicamper på gården, skrattar Micke.

Micke och Ida fick ordning på framvagnen igen men tyvärr hade då respittiden gått ut och det var bara att bryta och åka tillbaka till serviceplatsen.
– Otroligt frustrerande då denna bult var en av alla som kontrolldrogs på kvällservicen, fortsätter Micke. Men fram tills det gick tävlingen i det stora hela enligt plan. Enda missödet var när Mikael missade ett vägbyte på SS2 vilket kostade drygt 20 sekunder. Teamet hade efter den långa frånvaron från SM en blygsam målsättning med att sluta topp 15 av de 32 startande. Efter misstaget på SS2 gick Micke och Ida till nattvila på en 20:e plats. Men under morgonen klättrade de placeringar och låg vid avbrytandet på en 11:e plats.

– Vi höll hårt i vår plan att successivt öka tempot med nya delmål efter varje sträcka och gjorde på SS7 en 7:e tid i klassen. Tråkigt att bryta när vi kände att vi hade en positiv utveckling, avslutar Mikael. Redan om tre veckor får de en ny chans då det är dags för nästa SM-deltävling, denna gång i Askersund.

Källa/Foto: Sollebrunn Racing

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *