Söderqvists blir hårt jagade

Bröderna Söderqvist är ute efter revansch. Att de vann allt i Trimmat 2WD 2015 har skruvat upp förväntningarna. Men de är också jagade.

Revansch? Ja, Sprint-SM i Piteå blev inte riktigt vad regerande mästarna Tobias och Joakim tänkt sig, utan de fick vända hem till Årsunda med brons.
– Så här med lite distans känns det skönt med medalj. Men guld var målet i Piteå, helt klart. Så först var jag besviken, säger Tobias.
Alltså blir det ändring i helgen och bröderna ska köra på som vanligt med Corollan på favoritföret.
– Det kom snö i natt och plogbilen lämnade efter sig en skaplig vall.
Vi ska kämpa oerhört hårt i helgen, fortsätter Tobias.

På uppmaning gissar han att Johan Carlsson, Kristian Johansson och Micke Ericsson blir tuffa konkurrenter. Och så förstås Andreas Sjölander, som tog Sprint-silvret med en marginal på 0,1 sekund.
– Vi trodde inte det skulle gå så bra. Vidare till final var vårt mål, säger ”Sjölla” som hade sambo Sofie Lundmark i högerstolen.
Anledningen till den försiktiga planen var att han ännu inte känner sig riktigt hemma i sin Citroën Ds3 R3 Max. Ändå vann han klassen i Skutskärsratten och var tvåa totalt.
– Det finns mer kvar att lära i bilen, men ju mer vi åker desto mer litar man på grejerna, säger han och tillägger:
– Kul med hemmavägar nu i helgen! Tror det var senast 2003 som det gick någon tävling i området. Så vi ska åka på!

Just i Rally Bilmetro tror Kristian att Tobias blir för svår, med hemmavägar och vinterföre.
– Men jag har hämtat mig ganska bra på vintern och självförtroendet är på topp. Så vi ska absolut göra ett försök, för det känns som att nu är det min tur, säger Kristian.
Han har både testat och tävlat, med överlägsen klasseger, tvåa totalt, som resultat i Finnskogsvalsen. Med tanke på att han går in på sin fjärde säsong i Golfen känner han den väl och har förfinat det mesta. Fredrik Livh sköter noterna som vanligt.

Även Johan skissar på att Tobias kan bli svår att matcha i helgen.
– Men i gänget precis under, där ska vi vara med, säger Johan.
– Det är kul att det drar igång igen och vi är verkligen laddade för att göra så bra ifrån oss som möjligt, fortsätter han.
Framgångsvapnet är den Citroën Ds3 R3T han kört in sig på och i högerstolen sitter som alltid Johan Lövgren.
Mikael Ericsson har fullt upp innan avfärden mot Gävle på torsdag, men rapporterar glatt att Golfen fått ny design och att de testat sex mil i Anttila.
– Vi vill definitivt vara med där uppe och jag har en riktigt skön magkänsla, säger Micke som startar tillsammans med Ida Hegge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *