Sollebrunn fick bryta

Arrangören till 2016 års upplaga av anrika South Swedish Rally och tredje SM-deltävlingen mötte upp med en tillställning i världsklass. Det skriver Sollebrunn Racing.

Vädret visade också sin bästa sida. Nästan lite för bra då torkan skulle orsaka mycket grusdamm under fredagskvällen vilket gjorde sikten emellanåt obefintlig för de tävlande.
Micke och Ida ägnade större delen av torsdagen och förmiddagen på fredagen åt rekognosering av sträckorna. Vägkaraktären var något helt annat än vad dessa västgötar är vana vid. Väldigt korta avstånd mellan noterna och sten precis i vägkanten längs hela sträckorna vilket skulle göra tävlingen mycket utmanande.

Tävlingen startade klockan 16:00 på fredagseftermiddagen med fyra sträckor. Micke och Ida började dock alltför försiktigt.
– Jag hade nog lite onödigt stor respekt för vägkaraktären inledningsvis, konstaterar Micke.
Efter första servicen ryckte Micke och Ida upp sig en del och satte lite bättre tider igen. Teamet gick till nattvila på en sjätte plats av de 23 startande i klassen.

Efter en tidig morgon skulle ytterligare 10 mil specialsträcka köras och Micke och Ida hade planen klar för sig. Att hitta tempot allt eftersom under dagen och försöka klättra en placering i taget. Det gick allt bättre och på sträcka åtta var de riktigt nöjda. Där var de endast sju sekunder från sträck- snabbaste ekipage.

Tyvärr var det på sträcka nio färdigkört då de redan efter ett par kilometer in på sträckan tar ett dåligt spårval in i en skarp vänster och tvingas bryta upp bilen på sladd. Detta resulterar i att höger bakhjul hamnar utanför vägen och träffar en sten. Bilens bakskärm slår även i ett träd strax efter. Då en bromsskiva gick i två delar valde de att bryta tävlingen här.
– Otroligt tråkigt inte bara för oss utan även för alla som stöttar oss och följer oss, suckar Mikael.

Tävlingen visade sig tuff för många och halva startfältet tvingades bryta. Nästa deltävling blir under SM-veckan i Norrköping den 12:e juli och då i sprintform.

Pressrelease från Sollebrunn Racing.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *