SRT – ny serie med SM-inslag

Lagom till jul presenteras en ny internationell serie: FIA Scandinavian Rally Trophy (SRT). I det julpaketet ingår fem deltävlingar, varav två tillhör ordinarie SM-kalender.

Serien ger möjlighet för team med internationella bilar att öka sina kunskaper utomlands.
– Stämmer. Det här blir ett mellanting mellan Rally-SM och ERC (European Rally Championship), säger Stefan Thaleman.
Han är tävlingsledare för SM-finalen East Sweden Rally i Linköping, som också ska ingå i SRT. Liksom South Swedish Rally.
– Ännu så länge har vi ingen aning om det kommer få eller många bilar, men ESR har hela tiden haft ambitionen är höja den internationella prägeln på tävlingen, så det här känns väldigt spännande, fortsätter Stefan.

För SRT blir det premiär med en-dagars tävlingen i Nederländerna, Zuiderzeerally i Emmeloord. Där är underlaget asfalt, precis som i Sulingen Rallye, andra deltävlingen som går i Tyskland. Därefter väntar South Swedish Rally, på grus runt och norr om Karlskrona innan serien fortsätter på svenska småvägar runt Linköping. Efter East Sweden Rally är det final för SRT med Rally Denmark.
– Kalendern beslutades helt nyligen, så först i början av januari kan vi presentera mer detaljer, som regler och kostnader, skriver Johannes Fraas, coordinator hos Dansk Automobil Sports Union, i en pressrelease.
Så mycket står då klart att R-bilar, både två- och fyrhjulsdrivna, är välkomna att delta.

Kalender FIA Scandinavian Rally Trophy 2017:
18 mars: Zuiderzeerally [www.zuiderzeerally.nl]
5-6 maj: ADAC Rallye Rund um die Sulinger Bärenklaue [http://www.rallye-sulingen.de]
25-27 maj: South Swedish Rally [www.southswedishrally.com]
8-9 september: East Sweden Rally [www.eastswedenrally.se ]
4-5 november: Rally Denmark [http://www.rallydenmark.dk]

Bildtext:
Thomas Thunström dammar fram i South Swedish Rally 2016. Nästa år ingår den tävlingen i nystartade serien FIA Scandinavian Rally Trophy (SRT). Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *