SS4 innan lunch blir power stage

Mekonomen Bergslagsrallyt bjuder på power stage strax innan lunch, som specialsträcka fyra. En publiksträcka som ligger alldeles intill stan.

Som vanligt delas det ut extra poäng på power stage, och normalt brukar den sträckan vara den allra sista i respektive deltävling.  Bergslagsklubbarna väljer att köra den precis innan lunch, som specialsträcka fyra av totalt åtta.
– Anledningarna är flera. Bland annat vill vi att alla får köra den i dagsljus, säger tävlingsledare Johan Strömberg.

En annan anledning är själva sträckan. Den startar en bit norr om Ludvika för att sedan sträcka sig söderut. Drygt fem kilometer lång.
– Det är en jättefin skogssträcka och det blir nära för publiken. De tävlande går i mål längre upp i skogen, men kommer ut från sträckan nästan nere vid järnvägsbommarna i Ludvika, fortsätter Strömberg.

För att alla som vill följa de tävlandes kamp om de extra poängen är det fri entré in på samtliga sträckor i Mekonomen Bergslagsrallyt. Givetvis då också till power stage.
När startfältet startar om efter lunch blir det återigen en tur på publiksträckan, men då delas det inte ut några extra SM-poäng.

Bildtext: Ett smakprov på hur det såg ut på power stage innan kylan kom. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *