Stadssträckan inleder ESR som vanligt

Traditionsenligt startar East Sweden Rally med publiksträckan runt Saab Arena. Sedan väntar ytterligare nio sträckor på drygt tio mil.

Anmälan öppnar i morgon fredag klockan 18.00, och totalt bjuder de östgötska klubbarna på 390 km i East Sweden Rally, varav 106 km ska köras i max attack. Sträckorna är tio till antalet, och den korta knixen runt Saab Arena är som vanligt ett tillfälle för publiken att komma nära. I år körs den två gånger, både som öppningsfas i etapp 1 på fredagen, och som SS8 på lördagen innan lunchuppehållet och etapp 3.
– Stadssträckan är den enda som är kvar från förra året, och vi hoppas på samma sommarväder som då. Som mest har polisen uppskattat publiken till uppåt 10000 personer på fredagen, och det vill vi gärna ha i år igen, säger tävlingsledare Stefan Taleman.

Anmälningstiden går ut klockan 18.00 den 26 augusti, men varför vänta så länge? Den som önskar större serviceyta än standard måste beställa det senast den 27 juli klockan 18.00, för som vanligt är det ett pussel för att få plats med alla ekipage på parkeringen utanför arenan.
Klockan 17.30 den 7 september startar första bil från Saab Arena.

Linköping brukar skörda sina offer, och med tanke på att publiksträckan bara mäter runt kilometern återstår många mil i skogen. Drygt tio, fördelade på åtta sträckor. Totalt körs tre på fredagen, sammanlagt på cirka 2,5 mil SS. Första bil väntas till målet 21.00.
– Sedan öppnar vi lördagen med fyra tuffa sträckor och det är några år sedan vi åkte där. En är nog helt obekant för dagens SM-åkare, fortsätter Stefan.
En etapp som inleds 08.00 och mäter 6 mil, inklusive den avslutande stadssträckan. Därefter väntar lunchuppehållet.

Den avslutande, tredje etappen startar 13.00 och innehåller två sträckor. Allt för att tävlingen ska vara slut i tid (15.15 första bil i mål) för den väntande banketten.
Som vanligt i SM får alla sträckor rekognosceras, stadssträckan dock endast till fots. Reccen startar torsdag eftermiddag och fortsätter under fredagen. Max 100 startande och samtliga bilar  besiktas hos Malte Månson Verkstäder AB, på Runstensgatan 1 A i Linköping.
Efter SM-fältet följer två Östgötaklasser, en för 4WD och en för 2WD. Dessa kör endast lördagens sträckor.

Bildtext:
Stadssträckan, som inleder East Sweden Rally i Linköping, är populär hos publiken. Linus Månsson och Lars-Åke Karlsson, Östgöta BF, visade upp sig förra året inför publikhavet. De tog sig hela vägen till mål och slutade sjua i JSM Otrimmat. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *