Stark lördag för SM-ekipagen i Rally Sweden

Den andra dagen av VM-rallyt Rally Sweden kördes under lördagen, med fortsatta framgångar för de SM-meriterade förarna och kartläsarna.

På grund av att det förväntas milt väder och mycket regn under söndagen har arrangören beslutat att stryka en av söndagens sträckor, vilket innebär att endast en sträcka återstår i årets Rally Sweden.

SM-medaljören Tom Kristensson är på väg mot sin andra raka seger i FIA Junior WRC i Sverige, Tom och kartläsaren Joakim Sjöberg leder klassen med 41,8 sekunder över Mārtiņš Sesks från Lettland som befäst sin andraplats under dagen. Regerande juniormästaren Pontus Lönnström och Stefan Gustavsson, som igår tappade tre minuter på en punktering, har fått en bra känsla under dagen och lyckades även ta sin första sträckseger i Junior-VM.

– Vi hade en bra känsla från start med var kanske lite väl avvaktande i körningen på de sista sträckorna idag. Annars har allt flutit på och det känns som vi har bra koll på det, säger Tom.

I R5-klasserna har det vart en hård kamp mellan de tre värmländska Pontus Tidemand, Johan Kristoffersson och Oliver Solberg. Där Solberg och Kristoffersson ökat tempot från gårdagen samtidigt som Pontus haft en tuffare dag. Tidemand håller tredjeplatsen i WRC2 medan Solberg är trea i WRC3, bara en sekund före fjolårets silvermedaljör i Trimmat 4WD, Kristoffersson.

– Himla roligt! Jag känner ju båda två mycket väl så det är kul att vi får göra upp om det under sista dagen, säger Johan.

Jag är nöjd med dagen som helhet, säger Pontus. Det var bättre grepp än vi förväntade oss på första sträckan i morse, men det gick bättre på andra och tredje, trots att vi tappade lite tid när vi körde på en sten på tredje. Den fjärde och sista sträckan gjorde vi bra men vi skulle ha tagit några tiondelar till så hade det varit ännu bättre.

Dennis Rådström och Johan Johansson som tävlar utanför VM-klasserna i en Ford Fiesta R2 ökade tempot under dagen och kunde passera Tom Kristensson i kampen om snabbaste tvåhjulsdrivna bil i tävlingen. De leder 2WD-klassen med 10,4 sekunder över Kristensson.

– Vi tappade lite tid på första snäckan idag, Men sen ändrade lite i vår körstil och det gav bra resultat, säger Johan Johansson, kartläsare till Rådström.

Tävlingen avslutas under söndagen med en sträcka, powerstage, där bonuspoäng i mästerskapet delas ut baserat på sträckplacering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *