STCC:s ordförande kör SSR

En del rallyåkare fnyser åt STCC. Hans Bååth från Wäxjö MS älskar båda, ja faktiskt all motorsport. I SSR ska ha lufta sin BMW.

Han kommer direkt från styrelserummet i STCC AB, där han i höstas tog över som ordförande för att bringa ordning i ekonomin och få mästerskapet att åter glänsa.
– Vi får gå tillbaka till 2011 för att det ska kännas så här bra inför en säsong. Vi har 21 vinnarbilar på banan och kvalitén i satsningar är så mycket bättre, säger Hans.
Redan för 34 år sedan löste han ut sitt första medlemskort i Wäxjö MS. Långt senare jobbade han upp teamet Polestar som VD, innan Volvo tog över 2016 och han flyttade över till PWR-teamet. Nu satsar han hårt på ett industriprojekt kallat Automotive 2.0 för el, självkörande och uppkopplade fordon.
– Bilindustrin investerar mycket i detta nu, och det roliga är att vi ser en nyvunnen relevans för motorsport hos biltillverkarna. Att ABB gått in i Formula E är ett exempel, konstaterar Hans.

Men rally då? Jo, Hans är inbiten rallyförare också sedan debuten 1987. Även om det inte blir så många tävlingar per år då tiden inte räcker till, ska han nu lufta sin nybyggda BMW M3.
– Jag älskar all motorsport och att köra rally, men gör det så sällan att jag behöver långa tävlingar för att komma igång, säger Hans.
Och tillägger snabbt, med ett nytt skratt, att han ser sig som utfyllnad i startfältet.
– Vi ska bjuda på skönsång i skogen och flytta grus! Det räcker bra för att vi ska vara nöjda.
Vi – det är STCC:s styrelseordförande Hans Bååth det och co-drivern Andreas Sigfridsson, också han med licens för Wäxjö MS.

Bildtext:
I tre säsonger har STCC:s styrelseordförande Hans Bååth kört rally i en BMW 325 i Grupp H. Nu kommer han i en M3, byggd utifrån det nya reglementen och med 150 hk mer. Foto: Privat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *