Stort intresse när Rally-­SM landar i Linköping

När femte deltävlingen i SM-serien i rally landar i Linköping den 4-5 september är intresset stort. Nästan 100 anmälda ekipage är redo att möta de östgötska skogarna och göra upp om värdefulla SM-poäng. Tävlingen utgår traditionsenligt från Saab Arena där också en publiksträcka kommer att köras inte mindre än tre gånger.

– Det är otroligt roligt att intresset för tävlingen är så stort och att nästan 100 ekipage anmält sig, säger Stefan Thaleman, tävlingsledare för East Sweden Rally. Det är en stor mix av bilar, förare och klasser från såväl Östergötland, Sverige som internationellt. Vi har exempelvis förare från Bulgarien, Finland och Norge.

Utslagsgivande och publikfriande bana Tävlingen kommer avgöras över två dagar med totalt nio specialsträckor på elva mil där första start är 17.30 på fredagen vid Saab Arena i Linköping.

– Vi har fått ihop en helt fantastisk sträckning i år. Det är otroligt fina, roliga och utslagsgivande vägar. Dessutom är banan väldigt publikvänlig. Exempelvis kör vi publiksträckan vid Saab Arena vid tre tillfällen, fredag kväll, lördag förmiddag och lördag eftermiddag. Dessutom kommer en sträcka som startar i Ulrika gå två gånger, både som SS4 och som SS7 vilket ger publiken möjlighet att se bilarna fler gånger från samma ställe, säger Urban Wahlberg, banchef vid East Sweden Rally.

Nytt för i år är att parallellt med SM-tävlingen kommer en landskamp att utspela sig mellan Sverige och Norge, där de snabbaste fyrhjulsdrivna och tvåhjulsdrivna förarna kommer att göra upp om vilket land som är bäst på rally.

– Detta är ett nytt grepp som vi testar i år. Landskampen avgörs över två tävlingar, en i Norge och en i Sverige. East Sweden Rally är den svenska tävlingen och är först ut. Den andra tävlingen är i Norge och kommer äga rum i oktober, säger Stefan Thaleman som tror att Sverige har goda vinstchanser.

Text: Pressrelease från East Sweden Rally |Foto: Jenny Almgren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *