Sundell kör full SM-säsong

Först Finnskogsvalsen, sedan Bergslags och så Rally Vännäs! När nu Oskar Sundell tar en paus från Backe satsar han desto hårdare för full säsong i Rally-SM.

Han sålde sin Back-vinnande BMW M3 till Skåne och fick sin ”gamla” Volvo 940 i inbyte. På väg hem mot Hedesunda blev det ett stopp i höjd med Vimmerby, och där bytte han bort 940:n. Upp på släpkärran kom en Toyota Corolla.
– Den är fortfarande helvit, för jag har inte hunnit strajpa den. Förhoppningsvis blir det tid för det innan Vännäs, säger Oskar.
Som parentes kan sägas att också den BMW han lämnade i Skåne har hunnit byta ägare en gång till, ny sådan är Ulf Eriksson i Oskarshamn. Slut parentes.

Nyligen körde Oskar Finnskogsvalsen, där han slutade femma i FWD, 16:e man totalt. Den 27 januari startar han i Bergslagsrallyt, och sedan Rally Vännäs.
– Jag ska ner till Göteborg också och hämta mitt guld i Backe på galan!
Senast Oskar var i Vännäs var som mekaniker för några år sedan, då Jimmy Holmkvist deltog i Fordcupen. Och senast vi såg Oskar i Rally-SM var 2016 då han var fyra i Rally Bilmetro i Trimmat 2WD med sin Volvo 240. I Rally Uppsala dammade han av redan på SS1…
– Jag åkte i Östersund det året också, och även då for jag av!
Tredje gången gillt alltså. I högerstolen Håkan Jacobsson från Norbergs MC.
– Backe är ju bara sommartid, men jag gillar vinter också. Så vi ska allt göra så gott vi kan när vi kommer till Vännäs, säger Oskar.
Tränat har han i alla fall i tävlingstempo.

Bildtext:
Premiärtävling i Corollan avverkade Oskar Sundell i Finnskogsvalsen, där det blev en femteplats i FWD. Foto: PeGe Eriksson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *