Sundell tippar Flodin i Volvokampen

Två Volvo, en 240 och en 940. En liten kamp i den stora mellan Oskar Sundell och Patrik Flodin i Trimmat 2WD nästa helg.
– Han har en jäkla bra bil, så jag räknar inte med att ta han, säger Oskar.

Sandvikens förare vann RM i 2400 2007. Då talar vi rallycross. Förra året blev det guld, i backe. Åren innan silver. Då kör han en BMW i klassen rallybilar.
Till Östersund kommer han med sin silverfärgade Volvo 240 tillsammans med Anders Liljedahl. Förutom Gävle har de bara kört Finnskogsvalsen ihop före det.
– SM-premiären var tredje tävlingen i bilen, så det gick över förväntan. Jag har inte kommit in i det där med noter riktigt, men det går bättre och bättre, säger Oskar.

Nu tror han att avsaknaden av höga snövallar gynnade hans framfart i Gävle.
– Det blir nog svårare i Östersund. Men det är klart jag ska göra vad jag kan!
I Rally Bilmetro blev han fyra i klassen Trimmat 2WD, slagen med en och en halv minut av Andreas Sjölander i en Citroën Ds3 R3 Max. Men 22,8 sekunder före klubbkompisen Daniel Edman, i en Volvo 940.
– Men Flodin har sådan rutin att han bara ska åka ifrån mig. Sedan är det inte tänkt att jag ska åka hela SM heller, för när backe drar igång kolliderar det. Fast jag hinner nog med SSR först, säger lastbilschauffören från Hedesunda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *