Svenska framgångar efter första dagen av Rally Sweden

Under fredagen kördes de första fyra sträckorna av årets Rally Sweden, den svenska VM-deltävlingen i rally, med fina framgångar för de SM-meriterade ekipagen.

Tom Kristensson, silvermedaljör i Otrimmat 2WD 2018, kör i Junior-VM och leder klassen efter den första dagen med 23 sekunder föra nästa bil i klassen. Dennis Rådström och Johan Johansson, som vann Bergslagsrallyt 2019, kör inte om VM-poäng och är tvåa bakom Tom i tvåhjulsdrivna klassen med 8,8 sekunder.

– Det har gått extremt bra, lite bättre grepp än förväntat. Har hittat receptet att kunna hantera det väldigt bra. Samarbetet i bilen funkar perfekt, säger Tom.

I klasserna WRC2 och WRC3 för R5-bilar är det svenskt på pallen i båda klasserna genom flerfaldiga SM-vinnaren Pontus Tidemand som är trea i WRC2, och fjolårsmedaljören i Trimmat 4WD – Johan Kristoffersson – som är trea i WRC3.

– Det är bara att gasa på och ta det som bjuds. Vissa däck fungerar bättre på lösare underlag, andra på hårdare, men vi gör vad vi kan med vad vi har och vi avslutar dagen med en positiv känsla. Vi är inte alltför långt bakom så det finns alla chanser att klättra imorgon, säger Pontus Tidemand.

Anders Karlsson & Björn Nilsson, tidigare SM-medaljörer i Otrimmat 4WD, ligger på en 27:e plats totalt i sin Mitsubishi Mirage och Robert Blomberg med Ida Bood som kartläsare är 25:a totalt – 15 sekunder före Anders Karlsson.

Foto: @World

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *