Syd mot nord i Trimmat 4WD

Sörlänningarna P-G Andersson, Mattias Adielsson och Mats Jonsson mot norrlänningarna Michael Wikström och Jörgen Jonasson. Östersund Winter Rally är hett redan innan start.

Förra året krossade Årjängs P-G Andersson allt motstånd och vann med 3 minuter och 15 sekunder. Då i en bil av värsta sort, nu anmäld i en lånad, lite äldre och svagare Mitsubishi EVO 7.
– Jag klarar inte att hålla mig borta för ÖWR, säger P-G med ett skratt och fortsätter:
– Det blir tufft mot alla R5:or. Fast visst finns det några i anmälningslistan som jag ska försöka slå!

Den Skoda Fabia WRC P-G är regerande mästare med har ju Mats Jonsson köpt. Landets SM-kung vill försöka nå det jämna antalet 20 guldmedaljer. Dock blev premiären i Söderhamn inte riktigt vad han tänkt sig.
– Bilen var svårkörd i lördagens två spår, och på söndagen hoppade en slangklämma av, suckar Mats.
Efter att ha luftat sin gamla Mazda i Rally Sweden Historic – med seger – har han nu ägnat tid åt Skodan och gjort lite förändringar.

Ultrasnabb i första SM-åket i Söderhamn var göteborgaren Mattias Adielsson i sin Ford Fiesta R5. Sedan körde han punktering. En annan som drabbades var Jörgen Jonasson från Umeå. En kvick chaufför som efter tre års uppehåll är tillbaka i en Skoda R5. Tidigare har han mest kört tvåhjulsdriven Golf.
–  Vi tar det som det kommer, och för att det är kul. Men visst är jag tävlingsmänniska, säger Jörgen.
Och som sagt, han hann aldrig visa vad han, Skodan och kusinen Nicklas i högerstolen går för i premiären. Helt klart ett ekipage för övriga att se upp med.

Boden-föraren Michael Wikström var fyra förra året i ÖWR, i Söderhamn tog han full pott i Trimmat 4WD med sin Ford Focus WRC.
– En pallplats känner jag är inom räckhåll. Det blev lite tuffare när P-G gick in och anmälde sig, men vi ska försöka, säger Michael.
Vem som kommer att flåsa vem i nacken återstår att se. SMK Hälsinges Niklas Hägg vill gärna vara med, Ludvikas Thomas Thunström och Robin Friberg, Ljusdals Patrik Åkerman och Eskilstunas Johan Rudengren likaså. Precis som forne publikfriaren Bengt Abrahamsson.
– Vi får köra om det först, så får vi se sen hur det går. Kul att det är många om det i Östersund, nästan som i VM, konstaterar Mats Jonsson.

Bildtext:
Umeå-föraren Jörgen Jonasson utmanade i yngre ålder VM-föraren Thomas Rådström. Nu har Jörgen köpt en Skoda Fabia R5 och seger blev det i Stuguns Z-Trofén. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *