Tabellettorna höll i Trimmat

Indikationerna från fredagen i de trimmade klasserna höll i sig: seger totalt till P-G Andersson och i 2WD till Tobias Söderqvist.

Men bromsarna krånglade för P-G och han skrynklade till vänster framskärm. Maskinen gick inte heller med full kraft på alla ställen. Men det hjälpte inte, han vann ändå. Marginalen blev den här gången en minut och 45 sekunder.
– Det är alltid lika roligt att vinna och hade jag tagit stryk av Emil hade ju det varit illa eftersom jag har en bättre bil, säger P-G på sedvanligt gott vinnarhumör.
Tvåan Jerker Axelsson, som var lika glad han.
– Vi har haft lite småstrul så vi är mer än nöjda, säger Jerker.
Det var vatteninsprutningen som krånglade och drog ner motoreffekten.
Mats Jonsson slutade på tredje plats, så någon tionde seger i SSR blev det inte den här gången. Men så läckte också motorn olja.
– Jag fick inte någon riktig ordning på mina motorer, de börjar ju bli gamla. Så vi är allt glada att vi tog oss runt, säger Mats.
Om marginalen mellan P-G och Jerker var 1.44,8 så var Mats 1.44,3 bakom Jerker.
Fyra Per-Arne Ljung, femma Lars Stugemo och sexa Fredrik Alsdal. Det var samtliga 4WD trimmade som tog sig tillbaka till Karlskrona.

Bland de tvåhjulsdrivna var bröderna Söderqvist inställda på seger, precis som Kristian Johansson. Det blev kamp, nästan ända in på mållinjen. Längsta strået tog Söderqvists, igen.
– Fantastiskt roligt, säger Tobias med ett stort leende.
Men de fick pisk av Kristian på powerstage.
– DET var gott för självförtroendet, säger Kristian.
Visserligen var avståndet inte speciellt stort, 0,3 sekund. Men tillräckligt för de tre poängen. Men de 25 gick till Årsunda, och 18 till Kristian. Efter femton mils körning var avståndet mellan de två 9,1 sekunder.
– Vi har verkligen försökt idag och det var nära. Det är skönt att veta inför fortsättningen att vi kommer närmare och närmare Söderqvists, säger Kristian.

Så långt ingen direkt kioskvältare. Den kom på tredjeplatsen, för där återfanns Karlskronas egen Jonas Åkesson. I en Opel Ascona!
– Det är HELT otroligt! Det trodde jag aldrig! Jag tyckte det gick bra förra året då vi var sjua, säger Jonas.
Visserligen var han nästan två minuter efter Kristian, men ingen annan lyckades pressa sig in emellan. Pierre Fransson var närmast, 24 sekunder efter Jonas.
– Vi är jättenöjda! Allt har flutit på perfekt och bilen (en VW Golf) har gått exemplariskt, säger Pierre.
Senast han körde SSR var 2002 och då var han fyra.
Femma slutade Johan Green. Egentligen var han missnöjd med själva körningen, men då andra gjorde ännu större misstag klättrade han i resultatet. Tidsmässigt sinkades han av bromsstrul – som så många andra med kokande bromsar – och fjädringsproblem. Något de åtgärdade under lördag lunch.
– Därmed kunde vi avsluta med värdighet, säger Johan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *