Tack för 2016 – välkommen till 2017

Säsongen 2016 är definitivt på upphällningen. Det är dags att säga ett STORT tack till alla och önska en god jul och ett gott nytt år!

Och lugn bara lugn, 2017 står för dörren och som tidigare nämnts drar SM igång med sprint-kvalet i Söderhamn under vecka 5. Februari avslutas sedan med Östersund Winter Rally, innan det är dags att invänta sommarsäsongen. Där inleder South Swedish Rally i Karlskrona, medan Sandvikens MK satsar på grustävling den 9-10 juni. Troligen blir Gävle återigen nav för tävlingen, och det lutar också åt att namnet blir Rally Bilmetro precis som 2016.
– Vi tyckte att vi fick till ett vinnande koncept nu senast, och den här gången ska vi definitivt klara oss från snöslask, säger tävlingsledare Kalle Andersson.
Helgen 9-10 juni finns det möjlighet att komma in på Gavlerinken med HQ, pressrum och liknande och att ha service och publiksträcka runt travet alldeles intill.
– Gavlerinken ser vi som det optimala, och det var för att kunna komma in där som vi flyttade fram tävlingen en vecka, fortsätter Kalle.
Just nu har bansträckningen högsta prioritet.
– De SS vi vill ha i första rummet är i stort sett klara, men vi har fått avslag på en allmän väg. En fördel med privata vägägare är onekligen att det går snabbare att få ett ja eller ett nej. Med myndigheterna tar det längre tid, konstaterar Kalle.

Efter sommaruppehållet återkommer Kolsvarundan i mitten på augusti och andra helgen i september blir det SM-final i Linköping.
Men först skinka, sill, köttbullar, Janssons frestelse och allt det andra. Och framför allt – en God Jul och ett Gott Nytt År till alla som på ett eller annat sätt följer Rally-SM!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *