Telehagen och Persson i JSM-topp

Efter fyra körda sträckor är det Erik Telehagen och Andreas Persson i topp i JSM. Erik tog täten direkt, medan Andreas klev fram när Pelle Wilén tvingades bryta.

För Erik och Björn Jonasson blev fredagen en solskenshistoria. Snabbt och stabilt. Utan några större dammproblem.
– Vi har inte tokladdat, utan det finns mer att ge, säger Erik.
Avståndet till Jacob Jansson/Stefan Gustavsson ökade ynka lite för varje sträcka och är inte andra etappen 6,1 sekunder.
– Upp till tio sekunder är ingen fara. Vi har kommit igång bra och är nöjda med läget. Det är en lång dag i morgon, säger Jacob.
Trea Buster-duon Sebastian och Jonas Magnér, De har 23,9 sekunder upp till lederplats, och fyra Jari Liten tillsammans med Tommy Andersson. De var före Sebastian både på tvåan och trean, men tappade i dammet på sträcka fyra. 15,1 sekunder uppåt, och bara en tiondels marginal bakåt till Victor Karlsson/Stefan Ahl.

Pelle valde en mjuk däckblandning på styv botten och stod i stort sett med framdäck som var sopslut efter två körda sträckor.
– Det är inte bara illa, det är så jag vill åka hem. Inte kul alls, sa Pelle där han satt i servicebussen och försökte analysera sin körning för att ändra den till nästa omgång.
Ut med två nya däck, då fick han bryta med trasigt hjullager. Omstart i morgon.
Andreas Persson var tillsammans med bror Henrik i det läget 4,7 sekunder efter, men med Pelle borta klev mästerskapsledaren upp i ledning. Närmast bakom är Jonatan Johannesson som tillsammans med Julia Svensson svarar upp rejält efter genombrottet i Östersund där han var tvåa. Även då efter Andreas/Henrik, dit då inför lördagens åtta sträckor är 13,1 sekunder efter.
Trea Emil Karlsson och Ida Bood, ytterligare 12,2 sekunder och samma differens är det till fyran Niklas Karlsson/Mikael Ståhl.

I avdelningen besvikna fanns tidigt Daniel Röjsel för en turboslangarna ville inte hålla för trycket. Tappade minuter innan de kom till service och fick mappa om bilen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *