Telehagen vill ha ny seger

Först ut bland juniorerna är den trimmade delen, där Pelle Wilén är inne i ett flow som ingen annan mäktar med. Desto mer öppet i Otrimmat, även om Mattias Adielsson med sin rutin bör ta hem det.

Hela dussinet fullt är det i Otrimmat där Erik Telehagen fick lyfta segerbucklan i Gävle. Men Daniel Röjsel hade samma tempo, fast när han tvingades lägga i backen inne på travbanan för att komma rätt rann sekunderna iväg. Där var Daniel 13 bakom Erik, och vid slutmålet skiljde det 11,1.
Trea då var Jacob Jansson, som uppfattade att starten gick då travet kördes för sista gången. Vilket inte Mattias Olsson gjorde, utan stod kvar. Han har protesterat och därför är inte resultatlistan fastslagen.
– Bortsett från det gick det bra! I Östersund vill vi gärna upp på pallen, även om jag ännu ser alla ställen jag fegar ur på. Men det blir bättre och bättre, säger Mattias.
Han har haft ett uppehåll på ett och ett halvt år efter en brutal krasch i Belgien i JEM 2014.
– Det fick bli ett sabbatsår för att satsa på SM i år, säger Mattias.

Bara han kör en Renault Twingo. En bil han fick provköra då han började med Ford och tycke uppstod.
– Mycket racerbil för pengarna! Att den sedan är rätt så ovanlig här hemma är extra roligt. Motorn är bra och vi har jobbat med väghållningen. Det blir perfekt bara jag är inne i det hela igen.
Att Mattias Adielsson kommer tycker han bara är kul. De har haft en del fighter ihop tidigare.
– Konkurrens är bra. Det gör att vi pushar varandra, menar Mattias (Olsson).
Av samma åsikt är Erik Telehagen.
– Det blir väldigt tufft med Mattias, och Daniel har säkert fått en rejäl tempohöjare från Svenska. Men vi har fått mersmak, så målsättningen är att vara klart snabbast i Östersund också, säger Erik.
Som egentligen föredrar grus.
– Jag är själv förvånad över att jag hade den farten i min femte vintertävling någonsin, men jag längtar redan till Karlskrona, fortsätter han där Växjökillen i det närmaste har hemmavägar.
Men först Östersund Winter Rally.

I Trimmat är Pelle Wilén en lågoddsare. Redan i Gävle jämförde han sig med seniorerna, och när helgen summerades var han 1.25,7 före näst bästa junior, och sextonde totalt. Bara Tobias Söderqvist och Kristian Johansson var snabbare i tvåhjulsdrivna bilar.
– Vi ska inte jaga livet ur oss för att ta honom i Östersund. Men bra motstånd triggar och det är roligt!
Det säger Patrik Åhman, som var tvåa bakom Pelle i Gävle. Inför sista på travet hade han 4,2 sekunder upp till Andreas Persson och bestämde sig för att försöka plocka dessa. Trots att de bara hade åtta begagnade däck med sig, att det var första tävlingen med egna noter, tredje tävlingen i bilen och andra på snö.
– Vi har tänkt använda hela säsongen för att öka farten och lära oss skriva noter. Samtidigt är det frestande att försöka hänga med i Pelles tempo om vi är nära i Östersund, fortsätter Patrik.

Andreas sitter i ungefär samma sits som Patrik, inte så värst många tävlingar i bilen, med noter eller på snö. Men han har hunnit köra en hel del sedan Gävle, på landslagsläger i Anttila. Där också Pelle fanns med.
– Han är väldigt öppen med hur han kör och tänker, döljer ingenting. Sedan vet jag inte om jag kommer att ta till mig allt, Pelles sätt att köra funkar kanske inte lika för mig, säger Andreas.
– Anttila var jättekul, en stor teambildning. Pontus (Tidemand) var där och att få råd av en som kommit så långt är väldigt bra, fortsätter Andreas.
Som tillägger att den här gången tänker han inte bli slagen på mållinjen. Får han bara testa ut, under tävlingen, vilka däck han trivs bäst med, ska han öka vartefter.
– Stämmer! Jag åker inte till Östersund för att bli trea igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *