”Tempo värdigt en mästare”

”Till Novemberskölden kom Adrian Ring med kartläsaren Fanny Jacobsson och en Volvo 940 Grupp H och satte upp ett tempo värdigt en blivande mästare.” 

Så skrev redaktör Mikael Johansson i 2019-års första nummer av Bilsport Rally & Racing, i reportaget från Nässjös tävling med 177 startande. Efter två sträckor ledde Adrian Ring totalt, som C-förare. Men fick avsluta tävlingen i mörker och halkade ner till att sluta sexa totalt och bäst i C.

Nu är det snart dags för JSM och Mekonomen Bergslagsrallyt för den 19-åriga B-föraren från Ringarum, med licens för Linköpings MS.
– Både jag och Volvon trivs nog bättre på sommarväg, och vi har mycket att jobba på vad gäller noter… så vi ska i första hand se till att utvecklas, säger Adrian.

Pappa Per-Åke har tävlat mycket genom åren, men klev åt sidan när Adrian avverkade två och en halv säsong med ungdomsrally i en 940 VOC. I somras körde Adrian Midnattssolsrallyt med en Volvo 240 och han har gjort inhopp i både en Ascona B och farsgubbens WRC Escort.
– Nu är det 940 Grupp H som gäller och planen är att köra hela JSM, fortsätter Adrian.

Det blir en intressant start, även om det kan vara höga snövallar. Adrian är också anmäld till SM-Sprinten i Sundsvall, men då i en Fiesta R5.

Bildtext:

Första tävlingen med nya 940:an var för Adrian Ring East Sweden Rally. Dessvärre kroknade motorn på slutet. Nu är den lovande junioren mer inkörd på grejerna. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *