Theorin vill slå Adielsson

Målet är en tredjeplats. Det säger Markus Theorin. Och det säger Mattias Adielsson. I SSR hade de två en imponerande sekundstrid.

Med tanke på att Mattias Adielsson tävlat i det brittiska mästerskapet (brons där) har de två inte mötts så många gånger i år. Senast i ett rally med lite längd var South Swedish Rally.
– Årets roligaste fight! Den vill vi återuppta i helgen och vi vet att vi har tempot. Målet är pallen, säger Markus som har Henrik Söderkvist med som vanligt.
Med ny bil, en trimmad fyrhjulsdriven Mitsubishi Evo 7, såg Markus den här säsongen som ett läroår.
– Jag trodde inte vi skulle få åka så mycket, men det har funkat bra!
Två gånger har det gått åt pipsvängen: En ”osynlig” sten som slet av styrslaget i SSR och kabelproblemet när han körde på en gråsugga på Garnisonen i Hässleholm. I Linköping fick han ge sig sedan han åkt fem sträckor utan bromsar och inte fick ordning på det.
– Kampen innan vi bröt i SSR var fin! Vi åkte väldigt jämnt med Adielsson, turades om att vara snabbast på sträckorna. Det skiljer inte mycket i material heller, så det var extra kul, minns Markus.

Mattias Adielsson är inte sen att haka på Markus Theorins hopp om sekundfight.
– Vi siktar på att åka så fort vi bara kan och ha kul i bilen. Det är det viktigaste, säger Mattias.
Han har tävlat flitigt och haft fyra podiumplatser i det Brittiska Mästerskapet i en Vauxhall Adam R2 tillsammans med Andreas Johansson. Dessvärre också två brutna, en där en fälg gick sönder och i Ulster blev de illa påkörda. Framfarten kröntes med brons.
I helgen har han återigen fått låna pappa Mats Mitsubishi Evo 7.
– Det ska bli roligt att avsluta säsongen med SM-finalen, säger Mattias och fortsätter:
– Vilket startfält! Vill publiken se riktigt fin bilåka ska de absolut dra till Uppsala i helgen. För nu ska vi visa upp oss!
Göteborgaren är van vid hårda sekundstrider i dubbelt så långa tävlingar som de tio mil Rally Uppsala bjuder på. Så det lär bli åka av.
– Theorin ska vi utmana! Vi kunde också haka på Jerkers (Axelsson) tempo lite i SSR. Vi vet vad vi gjorde i SSR, men vi vet också hur lätt det går över styr. Det gäller att komma i mål, konstaterar Mattias.
Som redan ikväll ska ut och testa. Både i ljus och mörker.

Bildtext:

I Hässleholm höll Markus Theorin in lite för långt och körde på en gråsugga på Garnisonen. Det blev punktering och inne i hjulhuset fanns en kabel han inte uppmärksammat. Den gick till motorstyrning och bilen dog. Nu är kabeln flyttad. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *