Thunström imponerar i SSR

Norskt i topp i South Swedish Rally. Redan från första metern tog norrmannen Frank Tore Larsen täten och den som svarar för största motståndet är Thomas Thunström. 

Många drog på sig problem tidigt, varav en del startar om i morgon. Förhoppningsvis hör Emil Karlsson till den skaran sedan styrstaget gått av. Jonas Kruse tappade bromsarna och Erik Telehagen råkade ut för generatorhaveri för att nämna några.
I oerhört tuffa Otrimmat JSM är det också norskt i topp genom Steve Rökland. Men han ingår inte i SM och den ligan i Karlskrona leder Sebastian Johansson.
– Det har varit en bra fredag och det har tuffat på. Nu ser vi fram emot morgondagen, säger Sebastian.
Andraplatsen håller Viktor Karlsson, 20 sekunder bakom.
– I kväll har det stämt bra, konstaterar Viktor.
Trea Dennis Rådström och fyra Eddie Lundqvist. Med de får alla se upp med Elias Lundberg som åkt lika eller rent av snabbare än Rökland – förutom punkteringen på fjärde sträckan. Då rasade han ner till åttonde plats, men avancerade två innan etapp 1 kunde läggas till handlingarna.

Trimmat JSM summeras med att Andreas Persson har spets, 14,3 sekunder före Markus Theorin.
– Äntligen! Förra året ledde jag också efter första dagen, och även då jag åkte av. Så ska det inte bli i år, säger Andreas.
Trea Simon Karlsson och fyra Simon Andersson, medan tabellettan Pontus Åhman rullade redan på SS1. Pontus Jakobsson ledde efter första sträckan, men sedan fick han tekniska bekymmer och fick ge sig.

Totalsegern ser ut att gå till norrmannen Frank Tore Larsen. Thomas Thunström är drygt 42 sekunder bakom.
– Vi siktade på att snäppa upp till SSR, för vi är tvungna om SM ska leva för vår del. Det har gått bra och vi ska fortsätta åka på i vårt tempo, säger Thomas.
SM-tvåa så långt är Johan Rudengren, som vid målgång var riktigt nöjd med de tre sista sträckorna. Därefter Bengt Abrahamsson och Niklas Hägg.

I Otrimmat 2WD är det överraskande Jonas Bodin som leder. Han har visserligen kört 20-talet rallytävlingar vid det här laget, sedan han lämnade motocrossåkandet på elitnivå, men ändå.
– Jag behöver ett uppvaknande, för jag har svårt att komma in i det. Sedan blev vi hindrade på SS4 och tappade säkert 20 sekunder. Då blev jag arg och tog i på SS5, förklarar Jonas.
Joakim Hiljeström håller andraplatsen och Emrik Smedberg den tredje.
– Det låg en sten mitt i vägen och vi kom ifatt en på SS2, men annars flyter det på, säger Emrik.

I Trimmat 2WD tog Pelle Wilén i så hårt att han körde bort ett bakhjul, men tursamt nog rörde det mest upp damm och han tog sig till målet. Men leder klassen gör Robin Sandberg. Marginalen är 1,4 sekund, så morgondagen blir het direkt. Ytterligare åtta bakom återfinns Kristian Johansson, som jagas av Andreas Sjölander och Martin Lundqvist.
Det lär bli en spännande lördag.
Mindre dramatik är det i Otrimmat 4WD där Jacob Jansson leder med dryga minuten över Joachim Carlström.

 

 

Bildtext:
Thomas Thunström från Ludvika har öppnat starkt under den första etappen i South Swedish Rally. Han leder den tyngsta SM-klassen med sin Citroën DS3 R5. Foto: Annemo Friberg

 

Tidsschema
Lördag 27 maj
07:30 Omstart
08:33 Åskefälla
08:56 Vieboda
09:41 Service Tingsryd
10:34 SS9 Jönsamåla
11:17 SS10 Hjorthyltan
12:17 Service/lunchuppehåll Tingsryd
15:15 SS12 Rosenholm 3 (publiksträcka)
15:30 Remote-service utanför ishallen
16:43 SS13 Rosenholm 4 (publiksträcka)
17:08 Målgång Torget Karlskrona

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *