Tidemand till Linköping!

Regerande världsmästaren Pontus Tidemand gör ett inhopp i Rally-SM! Som uppvärmning inför VM-tävlingen i Turkiet kör han SM-finalen East Sweden Rally i Linköping.

– Vi är oerhört glada över att Pontus hittade en lucka i sin kalender och kommer till oss på finalen. Det är så sällan förare av den kalibern har möjlighet att visa upp sig för hemmapubliken, säger Stefan Taleman, tävlingsledare i Linköping.
28-årige Pontus Tidemand från Charlottenberg i Värmland har kört SM tidigare. 2011 blev han den yngste mästaren genom tiderna efter fyra vinster och en andraplats i de första fem tävlingarna av sex. Två år senare vann han guld i rallysprint.
– Att han har som mål att köra en SM-deltävling om året är roligt både för oss och ordinarie startfält, som får något extra att mäta sig med, fortsätter Taleman.

2016 tog Tidemand hand om totalsegern i Rally Uppsala. Förra året gästade han East Sweden Rally och reste hem med största pokalen. Vinstmarginalen då var nästan två och en halv minut.
– Njaaa, så mycket blir det nog inte nu! Konkurrenterna har hunnit köra in sig på sina R5:or och håller ett riktigt högt tempo, så vi tar det på högsta allvar, säger Tidemand, som i första hand har fokus på att försvara sitt VM-guld från 2017 i WRC2.
– Så är det. Men det är alltid roligt att tävla på hemmaplan och få visa upp sig för den publiken. Det är någonting speciellt!

Innan han ger sig i kast med VM-tävlingarna i Turkiet, Wales, Spaniel och Australien i en Skoda Fabia R5 blir det alltså en start i Linköping och SM-finalen East Sweden Rally den 7-8 september.

Foto: @World

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *