Tidemand tror ESR blir utmanande

Bra genomkörare. Utmanande sträckor. Men framför allt en möjlighet att få visa upp sig på hemmaplan. Så ser Pontus Tidemand på East Sweden Rally.

– Det är alltid så kul att åka hemma i Sverige. Mycket folk ute och många man känner som följer SM, säger Pontus.
Mellan alla resor till och från tester och tävlingar utomlands har han hunnit ta sig tid med att ha ett öga på det svenska mästerskapet. Tanken har hela tiden varit att försöka klämma in en deltävling
– Det är flera som åker riktigt fort nu, de har verkligen lyft sig! Så det blir att hålla tungan rätt i mun, en utmaning, fortsätter Pontus.

Annars är det inga höga odds på att han och Jonas Andersson tar sin andra raka seger i East Sweden Rally med den Skoda Fabia R5 de hyr av KMS (Kristoffersson Motorsport). Den bil som Ole Christian Veiby kört och som Johan Kristoffersson rattade i Svenska Rallyt. Den är identisk med den Fabia som Mattias Adielsson kör och som tillhör Pontus Tidemand Racing.
– Visst är jag van att köra längre tävlingar, men jag tror det blir tio utmanande mil nu i helgen och ingen sträcka som går två gånger hellre förutom den korta superspecialen. Jag tror det blir utmanande!
Du har också valt jokertävling?
– Jaaa… kanske det. Det är Jonas som har hand om anmälan och hur många poäng vi tar är inte så viktigt, vi har ju ingen tabell att prata om, säger Pontus

Förra året vann Pontus och Jonas med nästan två och en halv minut före Jacob Jansson, och var med och firade på banketten. Bland annat fick Pontus spela ”tvättbräda” på scenen tillsammans med Jerker Axelsson.
– Nej (skratt) det blir inget sådant i år. Vi åker direkt hem och packar för att resa vidare till Turkiet redan på söndagsmorgonen.
Där väntar den synnerligen viktiga jakten på VM-poäng i WRC2. ESR blir en viktig genomkörare inför Turkiet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *