Tidig guldkamp i Otrimmat

Mattias Ledin får känna sig jagad i Otrimmat 2WD, medan Anders Karlsson satt sig i sinnet att jaga allt och alla i 4WD.

Fjolårets SM-guld tog Mattias i överlägsen stil. Men nu tänker Christoffer Jakobsson köra samtliga deltävlingar, liksom nye teamkompisen Johan Holmberg. ”Kicken” tog brons 2014 och Johan guld både 2012 och 2013, fast då i Trimmat 2WD.
– Vi kör inte för att bli tvåa, men jag har inte en susning om hur jag kan prestera i en R2:a. Väghållningen imponerade på testet, men test är test, säger Johan.

Till i år har han hjälp av Christoffer Bäck i högerstolen, medan Kicken som vanligt samarbetar med Jesper Elfver och Mattias med Erik Lindqvist.
– Jag har världens bästa kartläsare ett år till. Det kan jag säga med gott hjärta, säger Mattias.
– Vinter har inte riktigt varit min grej, men nu har vi testat och tempen börjar stiga. Ledin ska inte få det för enkelt, säger Christoffer.
Apropå co-driver så har Mats Oskarsson ännu inte hittat rätt där, när han nu tänkt sig full säsong med Clion efter ett längre uppehåll sedan kraschen i SSR 2011.
– Jag jobbar hårt för att hitta en co-driver och tror nog att det löser sig, säger Mats.

I Otrimmat 4WD  är det en del oprövade kort i anmälningslistan. Det gör att ”veteraner” som Joachim Carlström/Jörgen Norman och bröderna Joakim och Roger Rydholm har chans att kliva fram ordentligt. Även om Anders Karlsson, 2004-års mästare i Otrimmat 2WD vågar sticka ut hakan.
– Helt rätt! David (Arhusiander) och jag siktar på guldet, säger Anders.
När hjälmen ramlade ner från hyllan i höstas hade han hållit upp i tio år. Men nu har han Robert Blombergs Evo X:a i garaget, och låg tvåa i Rally Uppsala när han genade för hårt över en sten.
– Snö är ingen favvogrej, men vi har kört tio mil nu och det ska bli in i helvete kul att ge sig på det igen, säger Anders.

För duon Joachim/Jörgen blev det silver förra året. Nu – i sin 21:a säsong tillsammans – är siktet inställt på guld.
– Det kommer alltid nya som åker fort direkt, det är väldigt skojigt. Jag är säker på att det blir ett jättebra år med fina fighter och vi tar guld, säger Joachim.
Bröderna Rydholm hade mycket stolpe ut förra året. Nu har de bytt en hel del både i bak- och framvagn och hoppas slippa sådant som när lådan låste sig på väg till sista sträckan i SSR, då de låg fyra totalt.
– Nu ska vi få till det riktiga klicket och ta vår första medalj. Guld är målet, säger Joakim.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *