Tio SS på en dag i Askersund

Tio sträckor, lika många mil. Det som sticker ut i Rally Askersund är att samtliga körs lördagen den 2 juni.

Tre veckor efter South Swedish Rally följer endagarstävlingen Rally Askersund. För de tävlande innebär det att det räcker med att vara i 375-års jubilerande Askersund tidigt på fredagsmorgonen, då den administrativa incheckningen (anmälan) öppnar 07.00 och rekognosceringen drar igång en halvtimme senare. Rallyts centrum är beläget vid Autoexperten Jonas Bil&Däckservice.
– 80 till 100 bilar vore det roligt om vi kunde komma upp till i SM. Vår tävling är ju lite annorlunda då alla sträckor körs på lördagen, och vi hoppas det ska tilltala de tävlande, säger banchefen Andreas Haraldsson.

Senast Rally Askersund gick som SM var 2015, och då gjorde Jerker Axelsson en av sina få avåkningar med Subarun.
– Jodå, de tävlande ska förbi det stället i år också. Den sträckan går på förmiddagen, fortsätter banchefen.
Innan lunch körs hälften av sträckorna, det vill säga fem stycken. Efter lite matrast blir det ytterligare fem. Förmiddagen avverkas nordost om Askersund, medan eftermiddagens sträckor går mer åt sydväst. Den sista är också Power stage.
– Den är runt åtta kilometer och riktigt snabb väg. Den tror jag kommer att vara utslagsgivande, säger Andreas Haraldsson.
Totalt mäter tävlingen cirka 357 km, varav de tio sträckorna ligger på cirka 106 km. Tävlingscentret är Autoexperten Jonas Bil&Däckservice och serviceplatsen är belägen vid Solberga IP Askersund.

Inbjudan till Rally Askersund finns som vanligt publicerad hos Resultatservice, och anmälningstiden går ut den 20 maj 18:00.

Bildtext:
Autoexperten Jonas Bil&Däckservice utgör centrum för Rally Askersund den 2 juni. Foto: Tommy Svallin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *