Tittarsuccé igen på SVT

Såg du TV-sändningen från Söderhamn? Du var inte ensam i så fall, för mer än en halv miljon tittade på rally&rallycross. I snitt!

Uppgiften har motorsportens lokala projektledare Hans-Erik ”Frasse” Berg fått av SM-veckans huvudgeneral, Sören Calleberg. Enligt den senare hade bilsporten, rally och rallycross, 558 000 tittare i snitt.
– Det är sensationellt bra! Gensvaret har också varit väldigt positivt för både förare, publik och funktionärer verkar nöjda och glada med tävlingen, säger Frasse.
Huvudsponsorn fick minst sagt en flygande start med dekal på alla framrutor.
– Fantastiskt! TOOLS syntes överallt och bilder från tävlingen spreds på Facebook och Instagramkonton samt i olika dags- och motorsportstidningar, konstaterar VD Torbjörn Eriksson.

Som mest satt 690 000 (!) tittare som fastnaglade framför TV-apparaten när det var full fart på Helsinge Motorstadion.
– Det och att vi hade så fruktansvärt med folk ute i skogen som tittade är helt fantastiskt, fortsätter Frasse.
Arrangerande SMK Söderhamn hade 7000 besökare på stationcrossen, sedan ytterligare mellan 13 000 och 14 000 under SM/kvalet och SM-Sprinten.
– Siffror vi inte ens trodde existerade. En helt underbar helg, menar Frasse.

Medhåll får Frasse av Jonas Johansson, MK Ran Askersund, som med hjälp av Malin Strömberg tog sig hela vägen till en andraplats i Trimmat 2WD i premiären och ett brons i SM-Sprinten.
– Vi sa det när vi åkte hem att det var djävulskt bra alltihop. Att vi säkert hade lika bra TV-siffror som när de sänder skidor, säger Jonas.
På väg hem fick han mängder med sms och telefonsamtal.
– Till och med mina chefer i LKAB i Kiruna ringde, för de hade sett mig på TV. Det var skitroligt och vi behöver verkligen mer sånt för vi har alldeles för lite media. Rally är mycket populärare än vad journalisterna vill tro, fortsätter Jonas.
Troligen lär han och alla andra som gick till final för höra lång tid framöver att vänner och bekanta såg dem på TV under SM-veckan.

Bildtext:
Jonas Johansson var tvåa på lördagen och trea på söndagen. När han åkte hemåt gick telefonen varm av alla som sett honom på TV och ville gratulera. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *