Tobias kokade sig till ny seger

– Skönt att sträcka 12 ströks!
Det säger Tobias Johansson, som nu lyckades ta sin kokande Mitsubishi till seger i 4WD Övriga.

Ingen var förvånad när Ludvikas kämpe radade upp klassegrar direkt på fredagen. Bara för att fortsätta så på lördagen. Men marginalen var inte lika imponerande som tidigare.
– Topplockspackningen gick redan på första sträckan. Sedan har vi kört utan respons på roadmode, säger Tobias.
Bilen gick sämre och sämre och mekanikerna fick jobba.
– Att SS12 ströks var helt OK… skönt!

För nu räckte det till seger och utökad ledning i SM. Marginalen till tvåan Johan Rudengren stannade på en minut och tretton sekunder.
– Vi är nöjda med det, för vi hade bromsproblem på eftermiddagen och en del andra tekniska brämslebekymmer, säger Johan och fortsätter:
– Sedan är vi imponerade av Per Göthbergs tider. Kul att klubbkompisen åkte så bra!
Det började inget vidare, men så snart de fått ordning på bilen var Per inte alls den ”SM-turist” han såg sig som inledningsvis. Sex sträcksegrar blev det under lördagen och helt klart ökad förväntan på framtida resultat när han är med i matchen från början.

Tredjeplatsen tog Robin Adolfsson hand om, efter att länge ha legat tvåa.
– Vi hängde inte riktigt med utan har fått ta i. Vi gjorde inga misstag, däremot var jag utan bromsar i sju km på SS9. Det var ju inte optimalt…
Desto bättre är tredjeplatsen för Robins satsning på Sydsvenska rallycupen. Han ledde klassen redan innan SSR och drog nu ifrån ytterligare.
– Och bilen fungerade till 100 procent, det var också viktigt, säger Robin.
Thomas Lahti körde in som fyra, halvminuter bakom Robin och Göthberg slutade femma. Mats Adielsson fick bryta med dubbelpunka, Daniel Dahlström med trasig bakaxel och Bengt Bengtsson rullade.

Bildtext:
Trots att packningen till topplocket gick sönder redan på första sträckan lyckades Tobias Johansson ta sig till slutmålet som segrare i 4WD Övriga. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *