Tobias tar SM-guld i ”gammal bekant” VM-bil

Tobias ”Lill-Eken” Johansson ska återigen köra en VM-bil i rally. Fast målsättningen den här gången är att ta hem SM-guldet till Ludvika.

I senaste deltävlingen i Hässleholm skulle medaljen säkras, men det blev motorras de luxe. Då hade Ludvika-föraren bara kört några hundra meter.
Istället blev han inbjuden som ”expertkommentator” till TOOLS VIP-arrangemang. Den pratglade fortåkaren fick god kontakt.
– Vi enades om att försöka hyra en bil åt mig och foliera den i rött och vitt, så att VIP:arna får en ”egen” rallybil under finalen, fortsätter Tobias.

Sökandet ledde fram till den Ford Focus WRC som finns i Skåne hos Joachim Grahn. Bilen hyrs och sköts av GN Motorsport, och ägs av Jocke.
– Det är inte klokt! För det är samma bil som jag körde av bandet när jag jobbade hos M-Sport i England! Jag testade Focusen ordentligt innan estländaren Markko Märtin tävlade med den i det argentinska VM-rallyt 2004!

Ett kärt återseende väntar alltså, och det blir SM-guld bara ekipaget rullar över startrampen. För då får 36-årige Tobias Johansson och hans kartläsare Bosse Holmstrand de tio poäng som saknas efter en säsong där de dominerat.
– Är bara bilen i absolut toppskick ska vi kunna ge världsmästaren Pontus Tidemand en match om totalsegern, slår Tobias Johansson fast.

För att så många som möjligt ska kunna följa satsningen när Tobias Johansson återkommer i en VM-bil, ska teamet livestreama hela tävlingen inifrån bilen via SBF Play samt på Tools hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *