Tom ser ”Bergslags” som test

Förra året vann Tom Kristensson två av deltävlingarna, och ledde en tredje då han fick bryta. I helgens SM-premiär, Mekonomen Bergslagsrallyt, jagas han främst av ett koppel juniorer.

Skåningen från Hörby är favorit i den otrimmade klassen för tvåhjulsdrivna bilar. Han har hunnit bli 27 år och är en hejare på att ratta en Opel Adam R2. Tom Kristensson var giftig på grus förra året, men hans erfarenhet av vintervägar är däremot minimal nu när Mekonomen Bergslagsrallyt väntar i Ludvika på lördag.
– Tanken är att få så mycket känsla för vinterväglag som möjligt utan att fokusera det minsta på resultatet. Helgen blir som ren test egentligen, säger Tom.
Men med stor internationell rutin är det ändå troligt att han är ordentligt med från början i SM-premiären och sedan kan öka ytterligare när han kommer till Värmland och Rally Sweden.

Av de 23 konkurrenterna i klassen för otrimmade tvåhjulsdrivna bilar förväntas juniorerna Jari Liiten, Sandvikens MK och Dennis Rådström, KAK, sätta upp hårdast motstånd. Liiten var oslagbar förra året då han valde att satsa på Junior-SM. I år kör alla mot alla, ung som gammal.
– Det är bara bra! Det sporrar med fler i klassen och hårdare motstånd. Dessutom har jag möjlighet att ta hem två medaljer, säger den alltid positive Jari Liiten.
Dennis Rådström blir 24 år, kommer från värmländska Torsby och tävlar för Kungliga Automobilklubben. Han har redan ett silver i Junior-VM på sitt CV. Nu är det hårdträning inför Rally Sweden som gäller.
– Vår plan är att gå flat out från första metern till målgång! Allt för att komma så väl förberedda som möjligt inför vårt andra år i JWRC, säger Dennis.

Utmanar gör Eddie Lundqvist och Hampus Jakobsson, ett par starka juniorer som skuggade Jari Liiten förra året.
– Nu har jag åkt ett år i bilen och hoppas vara med ännu bättre från start den här gången, säger Hampus som var JSM-trea förra året. Han har sin storebror Pontus i högerstolen (fjolårets silvermedaljör i JSM Trimmat).
Nästa man i startlistan är Pontus Lönnström. En friskus av stora mått, men som nu bytt sin stora Volvo mot en liten Ford Fiesta R2 T. På lördag visar det sig hur han tacklar den omställningen.
Gotlänningen Sebastian Johansson körde bara en SM-deltävling i fjol och då vann han.

Bildtext: Tom Kristensson har ingen större vana vid snö, vilket han tänker skaffa sig nu på lördag i Ludvika. Foto: Kristensson Motorsport

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *