Travet i ÖWR körs två gånger

I stort samma upplägg som förra året, fast bättre för publiken. Det handlar om Östersund Winter Rally som återigen har travet som tävlingscentrum.

Andra deltävlingen i årets Rally-SM närmar sig med stormsteg. Och snön bäddar redan in sträckor som omtyckta – och legendariska – Husås-Andviken.
– Vi har så förbannat mycket med snö att  i kan exportera. Det har inte varit så här på åtta-tio år oh vi både svär och njuter av det, säger Sverker Jonsson, tävlingsledare.
Anledningen till att de svurit lite är att plogbilen måste ut titt som tätt.
– Sträckorna är välpreparerade! Tror inte det kan bli bättre än så här, fortsätter Sverker.

Publiksträckan runt häststallarna och in på själva travovalen återkommer. Med den skillnaden att den ska köras två gånger, avsluta både fredagen och lördagen.
– Sträckningen ska bli lite annorlunda, för tävlingsbilarna kom alldeles för långt från publiken förra året. De såg bara lysena i mörkret, fortsätter Sverker.
Draget att avsluta tävlingen inför publiken på travet gör också att det blir nära för alla att följa prisutdelningen.

Totalt mäter ÖWR cirka 345 km, varav de sju specialsträckorna ligger på 107 km. En längre skogssträcka inleder på fredagen, innan rundan på travet avslutar den första etappen.
Ytterligare fyra skogssträckor på lördagen, där den sista också är power stage. Och nu talar vi återigen om Husås-Andviken.
– Vi vet ju att den sträckan är väldigt omtyckt, och dessutom utslagsgivande. Förra årets fight mellan Mattias Adielssson, Jörgen Jonasson och Michael Wikström blev en rysare och vi ser fram emot något liknande i år, säger Sverker.
Ordinarie anmälningstid till Östersund Winter rally går ut söndagen den 11 februari klockan 18.00.

Bildtext:
Reccen på travbanan genomförs till fots och förra året var Björn Adolfsson o h Mikael Johansson ute och promenerade med noterna i högsta hugg. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *