Tre bilar i SSR för Team Nybe

Team Nybe anmäler Jonas Kruse, Robin Sandberg och Jonas Åkesson till South Swedish Rally. 

Robin Sandberg gör comeback efter den svåra kraschen i höstas. Jonas Kruse som gästförare ännu en gång. Jonas Åkesson på gång i en nybyggd Toyota Corolla. Det småländska privatstallet Team Nybe sätter verkligen färg på rally-Sverige med tre profiler.
Strax innan anmälningstiden gick ut till vårens stora rallytävling, SM-deltävlingen South Swedish Rally 10-12 maj med start och mål i Älmhult, hade Team Nybe anmält samtliga tre förare.
– Vi har anmält tre bilar och har för avsikt att starta med samtliga i South Swedish Rally, förklarar Mathias Bengtsson, ”stallchef” för Team Nybe.

Intressant  är naturligtvis att SvT:s motorexpert och tidigare rallyproffset, värmlänningen Jonas Kruse, gör ett nytt gästspel i teamets bakhjulsdrivna Volvo 240.
– Det är både kul och spännande med Jonas i en av våra bilar ännu en gång. Jonas är riktigt tänd efter sitt deltagande i Silverkongen i lördags, säger Mathias Bengtsson och tillägger att kontakten med Jonas Kruse från början var ett ”långskott”, men som gick i mål.
Håkan Ekholm är kartläsare åt Jonas Kruse i SSR.

Men ur ett bilsportperspektiv är dock smålänningen Robin Sandbergs comeback i en nybyggd Toyota Corolla, efter den svåra kraschen i SM-deltävlingen East Sweden Rally i september, intressantast. Både Robin och hans kartläsare, stallchefen Mathias Bengtsson, skadades mycket svårt när de körde av specialsträckan efter att bromspedalen brustit.
Vägen tillbaka har varit tuff, speciellt för Robin. Bland annat har han alltjämt problem med vänster arm.
– Men nu känner jag mig redo, ser verkligen fram mot att får starta och dessutom i en ny tävlingsbil, säger han.
Mathias Bengtsson är kartläsare åt Robin Sandberg, vilket innebär emotsedd comeback för båda.

Teamets tredje bil, även den en Toyota Corolla i Grupp H, kommer att köras av blekingebon Jonas Åkesson. Bilen är under byggnation och utgår från en ny kaross, men med många delar från Robin Sandbergs kraschade tävlingsbil.
– Just nu lägger vi all tid på att få ordning på bilen. För mig personligen är det en stor omställning att få köra framhjulsdrivet efter alla år med bakhjulsdrift, säger Jonas Åkesson som har Andreas Martinsson som ny kartläsare.
– Jocke Karlsson är hus- och pappaledig denna säsong, hälsar Jonas.

Bildtext: Team Nybe i South Swedish Rally 2018, från vänster Jonas Kruse med kartläsaren Håkan Ekholm, Jonas Åkesson med kartläsaren Andreas Martinsson samt Robin Sandberg med kartläsaren Mathias Bengtsson. Foto: Robin Sörensen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *