Tre dagar kvar av anmälningstiden

Tre dagar kvar av anmälningstiden och redan 51 anmälda till Snapphanerallyt i Hässleholm. Med föråkare och nio deltagare i R1:or är summan till start i skrivande stund 68.

Garnisonen är en upplevelse i sig, men Hovdala är den sträcka som brukar avslöja vilka som orkar  hålla i fullt ut. Som extra krydda är den också power stage.
Ännu så länge saknas förstås några namn som förhoppningsvis kommer till Hässleholm om ett par veckor. Anmälningstiden går ut söndagen den 5 augusti klockan 18.00.
Tre av tabellettorna — inte helt oväntat de som leder allra störst — har klickat på ”skicka”: Jari Liiten, Jonas Bodin och Tobias Johansson.

Med fyra raka segrar, varav en full pott i sin jokertävling, är Jari på god väg mot guld i JSM Otrimmat.
— Det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse i så fall, och visst ser det bra ut. Det skulle kännas otroligt för vi har kämpat hårt för det målet, säger Jari.
En ny seger och han och Mikael Kjellgren är mästare.
— Men vi kan aldrig räknat bort Eddie Lundqvist och Albin Nordh, och nu kommer Sebastian Johansson också. Det bli att hålla sig kall och bara fortsätta åka, fortsätter Jari.

För Jonas Bodin och Madelene Buskas är utgångsläget bästa tänkbara i Otrimmat 2WD. Visserligen kommer Samuel Gustavsson till start, men han avstod vinterns prövningar och har ”bara” 38 poäng mot Jonas 89,5.
Tobias Johansson är en annan som har bra utgångsläge. Han leder Övriga 4WD på 119,5 poäng och har så här långt haft all tur på sin sida, då hans Mitsubishi med viss möda stundvis knappt rullat ända till målrampen. Tvåa i den klassen är Tomas Lahti, 48 poäng bakom Ludvikas expresståg.

Leder JSM Trimmat gör Elias Lundberg, men han har åtagande i Tyskland och kommer inte till Snapphanerallyt. Det öppnar förstås för Kristian Johansson och Patrik Flodin, tvåa respektive trea inför den femte SM-deltävlingen. Och de har redan anmält sig.
Pontus Lönnström saknas i anmälningslistan, men det skulle förvåna om han så enkelt ”skänker bort” ledningen. För Pontus Jakobsson och Simon Andersson är redan med på tåget.
— Jag ska anmäla mig vilken dag som helst, för det är klart att vi kommer, säger Pontus.

Sist men inte minst har både Martin Berglund, Johan Holmberg och Mattias Adielsson skickat in sin anmälan till Trimmat 4WD. Däremot saknas Fredrik Åhlin, som leder på 83,5 poäng före Martin på 65. Sedan har både Johan och Mattias 61.
Ryktet säger att Fredrik starkt överväger en start i Snapphanerallyt, och han har som sagt tre dagar på sig innan ordinarie anmälan stänger.
Däremot uteblir Hässleholms ess, Stoffe Nilsson.
— Tanken var att kanske åka, men vi har tekniska bekymmer som vi inte fått riktig ordning på. Och ska jag köra SM på hemmaplan vill jag slåss om totalsegern och det går inte med motorbekymmer. Annars hade jag gärna åkt, men jag utsätter mig inte för det om inte allt är hundra, säger Stoffe.

Bildtext:
Jari Liiten är på väg att uppfylla sin barndomsdröm, ett guld i rally. Fortsätter han som tidigare under säsongen, det vill säga med seger, är han juniormästare redan i Hässleholm i Otrimmat. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *