Tre poäng räcker för Pelle

Två raka segrar. Pelle Wilén ångar på som tåget. Frågan är om han når slutstationen guldmedalj i Linköping. Eller om Emil Karlsson kan ändra tidtabellen.

Nu handlar det om rally och ingenting annat. JSM Trimmat och Pelle har skaffat sig ett mycket bra utgångsläge. Han leder med 26 poäng, vilket är en mer än vad en delseger ger.
– Om jag har räknat rätt tror jag det räcker med att jag tar tre poäng mer än Emil för att säkra det helt. Så det det är planen, säger Pelle och fortsätter:
– Men det är svårt att åka avvaktande. Vi hoppas hitta en bra känsla och åka på det självförtroende vi hade senast.

Både han och Emil har ägnat delar av fredagen åt rekognosering av sträckorna 2, 3, 8 och 9. Båda anser att vägarna ser bra ut. Men att det också finns lurigheter. Det brukar kunna gå åt plåt i Linköping, så det gäller att passa sig för det.
– Jag ska köra så mycket jag orkar. Det där med poäng hit eller dit är ingenting att gräva i, utan bara åka, säger Emil.
Antingen är han trött efter dagens genomkörning. Eller också redan enormt fokuserad.
– Det ska bli roligt och det är mycket som kan hända än, fortsätter han kort.

Om det är 26 poäng mellan Pelle och Emil så är det exakt samma avstånd mellan Emil och trean Niklas Karlsson. Vilket gör att även Niklas teoretiskt kan peta ner Pelle, men det kan inte fyran Andreas Persson. Han får inrikta sig på att försöka nå brons eller möjligen silver. Samma gäller för Jonatan Johannesson och Tommy Johansson, utifall någon framförvarande tvingas dra i nödbromsen.
Intressant start gör Elias Lundberg i Ola Axelssons 940. En kille som vant sig vid segrar, men nu ska åka för att se och lära. Säkert blandar han sig i jakten. Golfåkaren Pontus Jakobsson har Emil mött förut.
– Jajamen. Vi har tävlat mot varandra i rallycross, säger Emil.
För att klara konststycket att nå 28 poäng krävs både vinst i klassen och snabbast tid på powerstage. I Linköping är det nionde och sista sträckan Ringstorp, som mäter 8,8 km.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *