Tredje gången gillt för Algot

Jättekul! Och därför också lite trist när inte Fiesta R5:an varit lika exalterad som Algot Öberg. Men nu blir det förhoppningsvis tredje gången gillt i Kolsva.

Förra året gjorde han succé i Östersund med sin Subaru Impreza STI WRX. Såg ut att gå mot en pallplats totalt, men slutade fyra med klasseger i Otrimmat 4WD. Då fick publiken på Stortorget se en riktig donut innan prisutdelningen.
– Det var Niklas Karlsson (Värmdö), som taggade mig. Han påstod att jag inte vågade göra en sådan, säger Algot.
Även om han har Subarun raceklar i garaget har det inte blivit något mer i SM sedan Östersund. Förrän nu. Och nu ska han köra en av Fredrik Alsdals Fiesta R5.
– Bilen är underbar att köra, jättekul! Inget konstigt. Men jag måste anpassa mig till att den rollar så mycket mellan fram- och bakaxel, säger Algot.

Planen var att skaffa sig rejält med åktid i Kullingstrofén. Men han fick tidigt problem med bromsarna och tvingades bryta. Då tog han chansen och startade i Killingen istället. Bara för att få ge sig redan på SS1 då växellådan pajade.
– Inte önskvärd uppladdning precis, utan ungefär två mil med riktig bil, suckar Algot.
Tredje gången gillt alltså. För nu laddar den blivande 26-åringen från Eskilstuna för SM-comeback.
– Kolsvarundan är lite av hemmatävling, så det ska bli kul! Jag har också en 15-20 gäster som kommer och tittar, fortsätter Algot.

Första delmålet var en pallplacering i helgen.
– Vi strävar högt! Men jag blir glad om jag är femma totalt, speciellt nu när startfältet blir riktigt, riktigt tufft.
Andra delmålet är att köra en R5:a hela nästa säsong, gärna med något inhopp nere i Tyskland. Algot var till Lausitz-rallyt förra året med Subarun, och slutade tvåa totalt. Sedan vann han DM och blev fyra i Rikspokalen.
– Det är mycket i mitt lilla huvud just nu, och viktigast är att det hinner komma delar till växellådan så Sellholm får den klar till helgen. Men annars får jag väl ta Subarun…
Hjälp runt Kolsvarundan får Algot av co-driver Miriam Walfridsson.

Bildtext:
Kullingstrofén var tänkt att bli Algot Öbergs genrep med Ford Fiesta R5 inför Kolsvarundan, men han fick bryta med bromsproblem. Sedan fick han även bryta Killingen, då växellådan pajade. Så tredje gången gillt i Kolsva. Foto: Johannes Eriksson/emotorsport.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *