Tredje raka segern för Liiten

Jari Liiten fortsätter som obesegrad i JSM Otrimmat. Nu har han tre raka segrar. För tredje gången blev också Eddie Lundqvist tvåa i mål.

Sandvikens långe junior inledde med två vassa åk ute vid Millebygden. Men efter lördagens tidiga SS3 var Albin Nordh i topp, för även nio tiondelar räknas. Dessvärre gick servon sönder direkt efter och han orkade inte få över bilen från en vänster till en höger. Varpå han och Mattias Erixon gled ut på ett gärde och träffade ett badkar.
– Det var så blött att bilen inte ville starta och när den väl gjorde det fick vi släppa Victor före oss och då hade det gått en minut. Drygt, säger Albin.
– Men vi ser att vi hänger med Jari, och det är kul att veta!

För den mannen han bara ångade på tillsammans med Mikael Kjellgren. När nu årets tredje deltävling är avklarad har de vunnit samtliga i JSM Otrimmat.
– Bortsett från att vi tappade bromsarna på sista har det gått oförskämt bra. Så skönt att gå från krångel till en perfekt säsong så här långt, säger Jari.
Lika glad var klubbkompisen Eddie Lundqvist, som också har tre i rad – av andraplatser.
– Snart så ska vi ta även Jari, säger Eddie.
Trea slutade Victor Karlsson som inte hittade rätta känslan i bilen, utan fick ställa om den efter hand.
– Sedan vi filat lite på lunchen blev den kanon, och det var kul att ta sig i mål. Men jag är inte riktigt nöjd för jag ville högre upp idag, säger Victor.

Fyra, ivrigt jagande Victor, slutade Albin. När South Swedish Rally summeras, och sträcka 12 utgått, var Albin bara 7,9 sekunder bakom Victor.
– Det är jag nöjd med, och superglad över att vara i mål i en SM-deltävling, säger Albin.
Femma slutade Petter Palmqvist, distanserad med dryga minuten.
Den ende som tvingades bryta i klassen var Hampus Jakobsson, som redan på SS3 körde sönder en drivaxel. Organisationen för SSR hade bestämt att hela lördagen var en enda etapp, och därför kunde han inte starta om.

Bildtext:
Efter en maximalt krånglig säsong förra året har Jari Liiten och Mikael Kjellgren nu tagit tre segrar på raken i JSM Otrimmat. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *