Trimmade planer på att nå långt

I Gävle vann P-G Andersson med en marginal på över två minuter. I Östersund ökade han till tre. Frågan är om det blir mer eller mindre denna gång. I Trimmat 2WD siktar Tobias Söderqvist på ny seger.

Den här gången är det Anders Fredriksson som lotsar P-G. En syssla han gjort många gånger förut, så den skillnaden lär inte sinka forne juniorvärldsmästaren. Inför tävlingen har de båda utfört ett test tillsammans med Micke Gustavsson, Kil, som har hand om driften på bilen:
– Känslan i bilen var efter lite justeringar kanon. Det känns jättebra och jag ser fram emot att säsongen drar igång igen, säger P-G.

Jerker Axelsson kammade noll i Östersund så han behöver en stor poängskörd från SSR.
– Samtidigt är det en väldigt lång tävling, så det gäller att hålla sig från problem både tekniskt, förar- och kartläsarfel. Det blir mycket information som ska ges och tas emot, vilket ställer stora krav, säger Jerker.
Han tror det blir en svängig tävling, istället för att någon eller några rycker loss tidigt och sedan bara drar ifrån. Troligen blir det omkastningar efter punkteringar, tekniska bekymmer, snurrningar och annat.
– Det hänger också mycket på noterna, att du som förare kan känna dig helt trygg, fortsätter Jerker.

Med nio segrar är Mats Jonsson kung av SSR. Om andra förivrar sig bland stenarna kan han mycket väl ta sin tionde i helgen. Eller Martin Berglund sin första.
– SSR är sommarens höjdpunkt och vi ska åka så nackhåren reser sig. Hellre bryta tidigt och ha soppa och däck med sig hem än att göra det sent, säger Martin med ett snett leende.
Niklas Hägg har lovat att prova hårt i helgen, allt för att slåss om platsen med P-G eller åtminstone närmast bakom honom. Mattias Adielsson tänker i första hand åka i sitt tempo för att få en fin tävling, vilket kan räcka långt.

I den tvåhjulsdrivna klassen tror vinstmaskinen Tobias Söderqvist på störst motstånd från välkända namn som Kristian Johansson, Andreas Sjölander, Mikael Ericsson och Mattis Olsson.
– Allt känns jäkligt bra och vi ska träna lite nu på förmiddagen. Vi tror varje gång att det blir vår tur, och nu vill jag verkligen tro det, säger Kristian.
Johan Green är efter fjärdeplatsen i Östersund också fyra i tabellen. En skåning som gärna repriserar den framgången. Mattis Olsson går ut som åttonde man i klassen, en placering han vill förbättra.
– Ja! Mina förväntningar har jag för mig själv, men de är rätt höga. Så får vi se hur långt det räcker, säger Mattis.

Karlskronas egen Jonas Åkesson gör ett inhopp igen. Han luftade sin Ascona även förra året, och det så väl att det räckte till en sjundeplats. En minut och 26 sekunder bakom Söderqvistarna. Den bedriften gör han gärna om i år.
Tre spännande Volvoåkare i form av Robin Sandberg, David Pettersson och Jonas Sandgren ska heller inte räknas bort. De kan alla vrida på ratten tillräckligt för att undvika alla stenar.

Apropå stenar så får det inte bli för många punkteringar, för det ger inte bara problem i form av tidsförlust. De tävlande är ålagda att köra tävlingen med åtta däck totalt.
– Det är en avvägning, men vi är inte i Karlskrona för att bli tvåa, säger Kristian.
Det är inte Söderqvistarna heller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *