Tufft och roligt för Hansen

I tredje försöket lyckades det för Victor Hansen och Ida Lidebjer Granberg – de tog sig runt en SM-deltävling och slutade på sjätte plats i Otrimmat. Läs deras pressrelease här.

”Årets South Swedish Rally blev en arrangörsmässig fullträff. Flytten till Älmhult innebar en nytändning för tävlingen och inte på många år har åskådarleden varit så täta som i årets upplaga.

Tävlingen började på fredagskvällen med Millebygden‐sträckan som kördes två gånger. För Victor och Ida är detta välkänd mark, men man valde att ändå börja lite försiktigt och känna sig för. Det blev en sista plats i klassen men tiden var ändå helt okej. Andra gången ökade man tempot och slog nu till med en 3:e tid i klassen. Inför nattuppehållet låg de nu på 5:e plats i klassen och 39:e plats totalt.

Victor och Ida gick till nattsömn med ett leende på läpparna, trots att man visste att morgondagen skulle bli betydligt tuffare.
Med startnummer 1 på bilen tog de sig an lördagens 10 tuffa sträckor. Tyvärr blev det en punktering redan på sträcka 4 och här förlorades cirka minuten. Inne på serviceplatsen gick det dock att fixa till bilen och efter detta blev det en problemfri resa. Sträcktiderna blev betydligt bättre då man körde sträckorna för andra gången och slapp lösgruset. Slutresultatet blev en 6:e plats i klassen och en 34:e plats totalt.
‐ Jag är supernöjd med tävlingen och tycker att vi lyckades sätta några riktigt bra sträcktider och viktigast av allt är att det var precis så roligt som jag hade föreställt mig. Det var den tuffaste men samtidigt roligaste tävling jag kört, säger Victor.

Nästa tävling för Victor blir Midsommardansen i Ljungby nu på lördag.”

Foto: Henrikrallyfoto

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *