Tufft som vanligt i Trimmat 2WD

Spänningen är stor inför South Swedish Rally i trimmat tvåhjulsdrivet. I princip är samtliga sexton anmälda presumtiva vinnare.

Några sticker förstås ut lite extra. Martin Lundqvist är den som leder tabellen efter vinterns två deltävlingar.
– Det känns oväntat men bra! Vi hade inte planerat för hela mästerskapet, men nu när det går så bra måste vi fortsätta, säger Martin.
För hans del är det tio år sedan han senast körde SSR. Då slutade det dessutom med att han satte sin Citroën Saxo i en timmertrave. Nu kommer han i sin Golf II:a.
– Vi får brottas med att de värsta konkurrenterna har kört SM-tävlingarna flera år på raken. Vår plan är att åka fort på ett tryggt sätt, så får vi se hur långt det räcker.

En som hittar desto bättre är Jonas Åkesson, som bor i Karlskrona. Han har visat kapacitet med sin gamla Ascona – så pass att han får låna Team Nybes potenta Volvo 240. Förra året körde Robin Sandberg den.
– Robin gillade det vi gjorde då, för vi hade en härlig fight. Så fick jag testa Volvon i vintras uppe hos Depå Grande. Det gick bra och hade jag inte varit borta så mycket redan då hade det kanske blivit start redan i Östersund. Men ibland behöver man vara hemma också, men nu blir det Volvo, säger Jonas som aldrig tävlat annat än med Opel Ascona förut.
Efter att ha kört 240:n i ett par lokala tävlingar har det lossnat ordentligt, med bland annat en femte tid totalt i Ljungby.
– Självförtroendet är på topp och vi har hemmavägar på fredagen. Om allt känns riktigt bra då också ska vi slåss om att vara bästa bakhjulsdrivna i alla fall, säger Jonas.

Den som har lägst odds är Pelle Wilén. Efter punkteringen i Söderhamn och nollan då, vann han Trimmat 2WD med glans i Östersund.
– Ja, det var en skön revansch! Vi ska kämpa på i Karlskrona och köra smart för SSR är en tuff och utslagsgivande tävling, säger Pelle.
Han har också bytt en trasig kamaxelgivare. Länge trodde han det var gearcuten som krånglade så att inte bilen gick på full gas. Men det var alltså en givare.
Något lätt match blir det ändå inte, för Robin Sandberg har fått upp farten ordentligt i sin Corolla. Dessutom känner han till trakten.
Jonas Johansson håller bronsplatsen och vill fortsätta med det medan Kristian Johansson, vill nå den i SSR. Han sålde sin Swift i mars och kommer i sin ”gamla” VW Golf IV KitCar. Efter två brutna mindre tävlingarna hittade även han farten i Ljungby och vann där över Robin Sandberg.
Självfallet önskar också fjolårets bronsmedaljör, Johan Green, att vändningen ska komma nu i SSR. För hittills har han en skral poängskörd i SM med sin Corolla.

Bildtext:
Efter att tidigare ha imponerat i South Swedish Rally med sin ålderstigna Opel Ascona, får Karlkronas Jonas Åkesson i år låna Team Nybes potenta Volvo 240 i Trimmat 2WD. Foto: Håkan Bercic

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *