Två juniorer väljer jokern

Jari Liiten och Daniel Röjsel. Det är de juniorer som spås ha störst chans i helgen. Totalt är det 17 JSM-förare anmälda, tio i Otrimmat och sju i Trimmat.

JSM Otrimmat 2WD (R2). Unge skåningen Oscar Ljung får anföra fältet när Rally Vännäs startar på fredag. Precis som han gjorde i South Swedish Rally. Då slutade han åtta i klassen, bland tolv startande.
Nu är de tio till start, och bakom följer en annan skåning, Victor Hansen. Han tävlade nästan varje helg som ungdomsförare, och taggar nu upp ordentligt tillsammans med rutinerade Ida Lidebjer Granberg i en Peugeot 208 R2. Oscar kör sin Fiesta R2T.
Linköpings Victor Liljesson gör en satsning i en nyimporterad Fiesta R2 och han skickar in sin joker direkt:
– Jag tänkte att det gör ingen annan där uppe, och då är jag taktisk och kör helt i mitt eget tempo utan misstag och tar så många poäng som möjligt, säger Victor.
Själv tror han inte på någon placering topp tre. Möjligen topp fem. Men tanken är full säsong i JSM.
– När vi kommer söderut blir det stor skillnad på hur många som startar, och då kanske jag måste tränga mig förbi ett helt gäng förare innan det ens blir poäng. Nu behöver jag ”bara” ta mig till slutmålet, fortsätter Victor.

Hampus Jakobsson, lillebror till Pontus, startar efter Victor i en Peugeot 208 precis som Petter Palmqvist. Killar som jagas av Fiestaåkaren Kevin Jirvelius.
Bilmässigt är det helt klart Albin Nordh som sticker ut. Och bråttom brukar han ha med sin Renault Twingo R2. I Linköping tvingades han bryta efter en naturvisit, nu vill han gärna utmana trion som avslutar klassen: Eddie Lundqvist, Victor Karlsson och Jari Liiten. Jari kör Peugeot, de andra två Fiestor.
– Kul att få jaga och visa att man kan placera sig bättre. Vi testade i helgen och det kändes riktigt bra, säger Albin trots att han egentligen inte kört så mycket vinter utan bara Söderhamn och Lima.

JSM Trimmat 2WD (R3). Rutinerade Daniel Röjsel bär favoritskapet i sin Opel Corsa Maxi 6 Kitcar, men Pontus Jakobsson tänker göra vad han kan.
– Ja äntligen börjar det närma sig start! Risken är att Röjsel kör fortare än jag, men vi ska ge honom en match och det gick jäkligt bra förra vintern så vi går på det, säger Pontus.
Han mjukade upp Corollan med Finnskogsvalsen, och efter att ha testat med lite olika däck slutade han tvåa efter bröderna Persson.
– Den genomköraren kändes så bra att det inte blivit fler test. Vi är redo och ser fram emot helgen!
Markus Theorin byter bil varje år, verkar det som, och den säsongen ska han ratta en Golf III han köpt av Niklas Sollenö. Med endast tio mil test i den har Markus valt Rally Vännäs till sin jokertävling.
– Det är så få anmälda och jag borde kunna bli trea för det känns jättebra i bilen, vilket i så fall ger mig så pass mycket poäng att jag blir nöjd, säger Markus.
I vågskålen har han också lagt att ingen i klassen har åkt i Vännäs förut, och att det blir fler startande längre fram på säsongen. Dessutom ökar Volvo-åkarnas chanser då.
– Du kan inte gissa vilket tävling du kan vinna. Det viktiga nu är att inte göra något misstag, utan låta de andra skotta snö, fortsätter Markus med ett skratt.
Volvo 940-ligan består av Pontus Lönnström, Simon Karlsson, Simon Andersson och Freddi Jacobsson, där då Freddi startar först och Pontus precis före Theorin. Totalt alltså sju anmälda i JSM Trimmat.

Bildtext:
I JSM Otrimmat har Victor Liljesson ny bil, en Fiesta R2 importerad från Estland. Den ska han lära sig i Vännäs och då i en fart som han hoppas ska ta honom runt till flera viktiga jokerpoäng. Patrik Wiström är den som ska åka med. Foto: Privat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *